Az internet nélkül elképzelhetetlen már a karácsony

karacsonyInternet nélkül mára elképzelhetetlenné vált a karácsony: a net nemcsak az ünnepi előkészületekben és a családi látogatások megszervezésében, de az ajándékok beszerzésében is segít.

Idén várhatóan kétmillióan fogják karácsonyi ajándékaikat (is) online megvásárolni, és netezésre alkalmas eszközök is szép számban lesznek a fa alatt – derül ki az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából. A kutatás szerint a felnőtt magyar internetezők több mint kétharmadának a karácsony a legfontosabb ünnep az évben. A netezők a karácsonyi készülődést sem halasztják az utolsó napokra, többségük (78%) már hetekkel korábban nekikezd – amiben természetesen kitüntetett szerep jut az internetnek is. A net a karácsonyi ajándékok keresésében (69%) és megvásárlásában (65%) bizonyult a leglényegesebbnek, ezek mellett karácsonyi üdvözletek küldésében (55%), receptötletek keresésében (53%), és összejövetelek, látogatások megszervezésében (40%) tartják legfontosabbnak a netezők.

Az internet szerepe a karácsonyi rokonlátogatásokhoz kapcsolódó útvonaltervezésben (32%) és az ünnepi programok keresésében (29%) sem elhanyagolható, de a karácsonyi ajándékok kicsomagolásával, használatával kapcsolatos termékismertetőket (26%) és bemutatóvideókat (22%) is egyre több netező tartja fontosnak. Nem véletlen, hogy netezésre alkalmas eszközök előreláthatólag idén is szép számban lesznek a fa alatt: okostelefont a netezők 14, laptopot tíz, asztali számítógépet hét, tabletet hat, okosórát pedig négy százaléka tervez venni szeretteinek ajándékba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oracle: gigatámogatás a számítástechnika-oktatásnak

hét dec 5 , 2016
Az 1,4 milliárd dolláros adomány része az Oracle 3,3 milliárdos éves beruházásának, amit a cég világszerte a digitális írástudás előmozdítására fordít Az Európai Unió és a DIGITALEUROPE szövetség a mai napon elindította a Digitális Szakértelem és Munkahelyek Koalíciót, amely egy sokszereplős partneri együttműködés a számítástechnika és a programozási ismeretek támogatására […]
Dolláreső