Az internet lefokozta a szülőket

csalad-szamitogep-internetEgy friss kutatása szerint az internet komoly negatív hatással lehet a családi kapcsolatainkra. A szülők és gyermekek ötöde számolt be arról, hogy az internet gyakran konfliktusokat teremt közöttük. A vizsgálat szerint, míg korábban a szülők töltötték be az elsődleges információforrás és tanácsadó szerepét, egynegyedük (23 százalék) szerint gyerekeik mostanság szívesebben tájékozódnak az internetről, mintsem megkérdezzék őket. A kutatásban részt vett szülők közel fele (42 százalék) nem ismerőse gyerekeinek a közösségi portálokon, és 18 százalékuk szerint ez azért van, mert ez kínos a fiataloknak. Összességében a szülők és gyerekek ötöde (21 és 22 százalék) vallotta, hogy az internet feszültségeket okoz a családban. A szülők harmada (31 százalék) egyenesen úgy érzi, hogy az online világ elszigeteli őket a gyermekeiktől.

A konfliktust elősegíti az a tény is, hogy az internetre csatlakoztatott eszközöket, például a számítógépeket a családok gyakran megosztva használják. Ennek meg is van az ára: a szülők egyharmada (31 százalék) panaszkodott arról, hogy gyermekük valamilyen kárt okozott a közös számítógépben, és körülbelül ugyanennyien vallották, hogy vírusokat is összeszedtek így. A közös használat a pénztárcákat sem kíméli: a szülők negyedének (24 százalék) kellett már fizetnie valamiért, amit gyermeke rendelt meg vagy töltött le az internetről. A fiatalok ennél elnézőbbnek bizonyultak: csupán 13 százalékuk vádolta szüleit azzal, hogy a számítógép használata során valamilyen fizikai kárt okoztak, és közel 16 százalékuk mondta el, hogy a szüleik véletlenül személyes adatokat töröltek le a gépről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szörnyű világ van a stadionokban, de itt a megoldás

pén júl 15 , 2016
Egy új kutatása szerint, az elmúlt 12 hónapban szurkolók több mint negyven százaléka hagyta ott a sort a büféknél vásárlás nélkül a túl hosszú várakozási idő miatt, ami minden jóérzésű embert elborzaszt. Nem csoda, hogy ilyen rémes viszonyok uralkodnak a stadionokban, hiszen jelenleg a sportlétesítmények üzemeltetői inkább kivetítőkre és a […]

És még ez is...