Az intelligens újságnyomtatás lenne a mentsvár?

Szalai-Istvan-CanonAz intelligens újságnyomtatással akár egyénenként, de városonként is egyéni tartalmat kaphatnak az újságolvasók — vélik a Canon szakértői. Az intelligens újságnyomtatás segítségével akár megyénként, vagy egy-egy város olvasóközönsége számára is egyedi híreket kínálhatnak a lapok. A technológia akár azt is lehetővé teszi, hogy egy országos terjesztésű életmódmagazinba csak az adott városban aktív hirdetők reklámjai jelenjenek meg. A célzott tartalmak révén a nyomtatott lapok csökkenő példányszámaik ellenére is gazdaságosan tudják kiszolgálni azokat az olvasókat, akik a képernyő helyett jobban szeretnek egy kávé mellett papírra nyomtatott cikkeket olvasni.

Szalai István, a Canon kereskedelmi nyomtatási üzletágának vezetője szerint a digitális nyomtatás minősége és sebessége napjainkra olyan szintre emelkedett, ami felveszi a versenyt a tömegtermelésre tervezett ofszet technológiával, míg az egy nyomatra eső ár folyamatosan csökken. Így az árkülönbözet már kitermelhető a változó hirdetési tartalomból eredő bevétel-növekedésből is, hiszen egy-egy hirdetési hely ugyanannak a kiadványnak a mutációiban többször is eladható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Unit4 bevásárolt

ked jún 16 , 2015
A Unit4 bejelentette az amerikai székhelyű, hallgatói menedzsment megoldásokat szállító Three Rivers Systems Inc. felvásárlását. A felvásárlás célja az volt, hogy támogatást nyújtson a Unit4 iparágspecifikus, emberközpontú megoldások fejlesztésével kapcsolatos stratégiájában, amelynek egyik alappillérét az oktatás támogatása jelentette. A Three Rivers Systems-szel közösen a Unit4 immár több mint ezer ügyfelet […]
osztályterem, digitalizáció