Az Ingenico Group átadta az első Open Payment utazási díjrendszert Olaszországban

Az Ingenico Group bejelentette az első sikeres Open Payment rendszer implementációt Olaszországban, a Malpensa Express reptéri transzfer vasútvonalon.

Az Ingenico megoldása tartalmazza a hardvert, a szoftvert, illetve a folyamatos tanácsadási és karbantartási szolgáltatást a vasúti vállalat számára. A biztonságos, önkiszolgáló, érintésmentes NFC fizetést is lehetővé tévő fizetési modult, az iUC180B-t a beléptető kapukba integrálták. Ez feleslegessé tette a jegyért történő sorbaállást, mivel az utasok a belépés pillanatában csak odaérintik kártyájukat, vagy telefonjukat a modulhoz és a fizetés megtörténik, a kapu pedig kinyílik. Az EMV sztenderdnek megfelelő megoldás egyszerű és gyors fizetéseket tesz lehetővé. A rendszer tokenizált, érzékeny adatokat nem juttat el a vasúti szolgáltatónak, mindazonáltal lehetővé teszi az utasok azonosítását, így a papír alapú jegyeket leválthatják a mobiltárcák és az érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártyák. A teljes rendszer sikerét az informatika, a biztonság, az elfogadás és a fizetések feldolgozását végző partnerek szoros együttműködése tette lehetővé — áll az Ingenico közleményében.

Az Open Payment egy olyan európai kezdeményezés, amely egységesíti a POS terminálok és a fizetési applikációk működését. A vonalat működtető Trenord vasúti társaság 2300 vonatot üzemeltet, amelyek segítségével napi összeköttetést biztosít Milánó és a környező nagyvárosok között az üzleti utasok és turisták számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

IBM: ilyen lesz a jövő IV.

pén júl 21 , 2017
Az új versenytárs már egy másik iparágból jön – ezt állítja az IBM új tanulmánya, amely a legfrissebb technológiai innovációk hatását vizsgálja az iparban és az üzleti életben. Segít a mesterséges intelligencia A fejlődés következő lépcsőfoka a kognitív technológia használata, amely egyelőre csak a legprogresszívebben gondolkodó vállalatokra jellemző. E megoldások […]
agy

És még ez is...