Az informatikusok kétharmada legalább tíz százalékos fizetésemelésre számít

Az informatikusok kétharmada számít idén is fizetésemelésre, a munkáltatók a legkeményebb bértárgyalásokra a 26-35 év közötti korosztály kapcsán számíthatnak – derült ki egy friss kutatásából.

2017 elején az informatikusok közel kétharmada kapott fizetésemelést, nemek szerint vizsgálva azonban az is látszik, hogy a szakmán belül a nők ritkábban részesültek ebben, mint a férfiak. A kutatásban részt vevők tapasztalatait összegezve a munkaadók fő motivációját az emelés során a piaci elvárásoknak való megfelelés adja. „A bértárgyalásoknál, még akkor is, ha konkrétan nem kerül szóba, ott van a levegőben a 25 ezres informatikushiány. A munkáltató ezért az egyre jobb fizetéssel, játszószobával, jóléti szolgáltatások bevezetésével igyekszik megtartani az informatikusokat.

Az informatikusoknak mindössze három százaléka maradéktalanul, 13 százaléka alapvetően, míg 31 százalékuk inkább elégedett jelenlegi fizetésével. Mindezek ismeretében az sem véletlen, hogy az it-szakemberek kétharmada idén is számít arra, hogy növekszik a bére: negyven százalékuk legalább öt, harmaduk 10-15, ugyancsak harmaduk pedig 15 százalék feletti emelést remél, vagy már meg is kapta azt. A vizsgálat szerint az elvárások tekintetében a munkáltatók a legkeményebb bértárgyalásokra a 26-35 év közötti korosztály tagjaival számíthatnak. A kor előrehaladtával a fizetésemeléssel kapcsolatos várakozások és elvárások némileg visszafogottabbá válnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Üzlet: a “felhő mestereké” a jövő

vas febr 11 , 2018
Egy friss felmérése szerint feltörekvőben van egy új vállalati réteg, az úgynevezett „felhő mesterek” csoportja, akik a felhőszolgáltatások előnyeit kihasználva komoly előnyre tesznek szert a piaci versenyben. A globális felmérésből kiderül, hogy a haladó szemléletű vállalatok egy nemrég megjelent, kisebb csoportja, az úgynevezett „felhő mesterek” olyan szintű fejlettséget értek el […]
felhő