Az informatika nem pótolhatja az orvos-beteg kapcsolatot

robot-doktorAz egészségügyet érintő informatikai fejlesztések irányáról és várható hatásairól tanácskoztak kedden Balatonfüreden.

Az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár szavai szerint a fejlesztések által hatékonyabbá válhat az egészségügyi ellátás. Mészáros János az Informatika a Társadalomért Egyesület által rendezett Infotér konferencia nulladik napján tartott előadásában elmondta, hogy az egészségügyet érintő informatikai fejlesztések célja a betegközpontú ellátás megteremtése. A 2014 és 2020 közötti időszakban húszmilliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben informatikai fejlesztésre — közölte. A tervezett fejlesztések között szerepel az e-recept bevezetése, az online adatbevitel biztosítása az intézmények részére, a betegek számára pedig az adataikhoz való hozzáférés lehetővé tétele.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy bár az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően javul a betegellátás színvonala, nem váltható ki általuk az orvos-beteg kapcsolat. A közelmúltban létrehozott Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről elmondta, a hálózat révén új szolgáltatások igénybevételére nyílik lehetőség, valamint ennek használata nagymértékben hozzájárul a költséghatékonyság megteremtéséhez is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Merkel: az oroszok beavatkozhatnak a 2017-es választási kampányba

sze nov 9 , 2016
ShareTweetPinShareAngela Merkel német kancellár szerint előfordulhat, hogy történik orosz informatikai támadás a 2017-es németországi szövetségi parlamenti választás kampányában. A kancellár kedden Berlinben Erna Solberg norvég kormányfővel folytatott megbeszélése után a sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy eddig is volt már példa oroszországi hátterű informatikai támadásokra és dezinformációra, emberek félrevezetésére. Ezért […]

És még ez is...