Az infokommunikáció fiatalít

oregemberAz Ericsson ConsumerLab új, USA-ban készült tanulmánya szerint, azok az idősek, akik használják a kommunikációs technológiát, informáltabbnak és fiatalosabbnak érzik magukat, az életüket gazdagabbnak tartják, és szorosabb kapcsolatban vannak másokkal és közvetlen közösségeikkel. Röviden: jobb az életminőségük. A mai az első olyan idős korosztály, amelynek módjában áll a kommunikációs technológia szélesebb eszköztárának használata. A tanulmányból kiderül, hogy a kommunikációs technológia használata olyan módon hidalja át a generációk közötti szakadékot, amilyenre a korábbi generációknál nem volt példa. A gyermekek és az unokák megoszthatják technológiai tapasztalataikat az idősebbekkel, taníthatják és a tanulásban támogathatják szüleiket és rokonaikat, ezzel teremtve meg kapcsolatuk közös alapját.

Ahogyan a technológia egyre inkább jelen van a mindennapokban, egyre jelentősebb a digitális határ a generációk között, de az idősebb korcsoporton belül is: a többség még nem sajátította el az okostelefonok, táblagépek és új szolgáltatások használatát. A gyermekek és unokák vannak a legnagyobb hatással azokra az idősekre, akik használni kezdik az új kommunikációs módszereket. A szöveges kommunikáció már erre a korosztályra is jellemző, nem csak a fiatalabbakra. Ez a fejlődés csökkenést hoz a hang- és e-mail szolgáltatások használatában, hiszen az idősek számára is egyre nyilvánvalóbb, hogy a fiatalabb generációk előnyben részesítik a szöveges kommunikációt. A nagyobb képernyő és a felhasználóbarát kezelőfelület miatt a táblagépek vonzóak a 65–75 éves korosztály számára, és várhatóan tovább növelik majd népszerűségüket ebben a generációban. A videohívás is kezd egyre népszerűbbé válni a megkérdezett idősek körében — olvasható a svéd társaság közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

HyperX Savage: új, dizájnban erős memóriamodulok

pén aug 15 , 2014
A HyperX, a Kingston divíziója bemutatta új, nagy teljesítményű memóriacsaládját, a HyperX Savage-t. Az új modulok a HyperX Genesis palettát váltják fel, és felső kategóriás külsővel szolgálják a tapasztalt rajongókat, játékosokat és tartalomkészítőket. A megújult dizájnt fekete nyomtatott áramkör, figyelemfelkeltő Savage-vörös, aszimmetrikus alumínium hőelosztó és gyémánttal vágott felület jellemzi. Keskeny […]
HyperX