Az IBM is letudta a hűségnyilatkozatot

 

A magyar kormány stratégiai megállapodást kötött az IBM Magyarországi Kft.-vel. Az együttműködés célja annak a kölcsönös bizalomra épülő párbeszédnek a megerősítése, amely továbbra is, hosszútávon is támogatja az IBM jelenlétét hazánkban. A dokumentumot a magyar kormány részéről Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, az IBM Magyarországi Kft. részéről Veres Zsolt vezérigazgató írta alá. A megállapodás aláírásával az IBM a magyar kormány partnereként is megerősítette elkötelezettségét, hogy támogatja a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének javítását. A kormányzat az alkalmazottak képzését illető támogatások, jogszabályok kedvező alakítására törekszik. A megállapodás teljes szövegét a kormany.hu-n, a Nemzetgazdasági Minisztérium aloldalán teszik közzé.

Vélemény: a megállapodásnak a hűségnyilatkozaton kívül sok értelme nincs, mert csak a felek jóhiszemű együttműködési szándékát fejezi ki, ugyanakkor konkrét, jogi úton érvényesíthető kötelezettségeket nem tartalmaz. (-szerk-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Lenovo jön a stratégiai megállapodások sorában?

hét jan 14 , 2013
A Magyar Hírlap értesülése szerint a Lenovo személyiszámítógép-gyártó társaság is stratégiai partnere lehet a magyar kormánynak. A Lenovo az eladott darabszámokat illetően a 2012-es évben globálisan maga mögé utasította a korábbi világelsőt. Rövidesen új termékeket is gyárthatnak a Flextronics sárvári egységében a Lenovo számára. Utóbbi azért fontos, mert ezáltal a […]

Friss, ropogós