Az IBM adatvezérelt városokat vizionál

datacenterAz IBM bejelentette, hogy a Minnesota állambeli Minneapolis és a francia Montpellier a vállalattal együttműködve készíti elő a közeljövő adatvezérelt döntéseit, hogy gyorsan átalakíthassák a városi vízszolgáltatás, közúti szállítás és a sürgősségi ellátás rendszereit.

A társaság azt is bejelentette, hogy három új felhőalapú Smarter Cities menedzsment megoldást tett elérhetővé, egyet-egyet a szállítás, a vízgazdálkodás és a sürgősségi ellátás menedzseléséhez. Az új eszközök ugródeszkaként szolgálhatnak a városok számára, ezek segítségével gyorsabban foghatják munkára saját adataikat és más nyílt hozzáférésű adatbázisokat, új belátásokat nyerhetnek a közszolgáltatások fejlesztéséhez és javíthatják a városirányítás döntési folyamatait.

Az informatikai óriás szerint a városlakók számára mindez javuló hozzáférést biztosít a városi szolgáltatásokhoz, lehetővé teszi a váratlan helyzetek jobb megelőzését és kezelését, mielőtt azok befolyásolni kezdenék az emberek mindennapi életét, s végül jobb visszacsatolást, több civil beleszólási lehetőséget is jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.