Az Evosoft 5,2 milliárd forintos beruházással 125 munkahelyet hoz létre

Az Evosoft Hungary Kft. összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek.

Az Evosoft Hungary Kft. az ország vezető szoftverfejlesztő vállalata, amely a német Siemens vállalat tulajdonában van. Az Evosoft két beruházásából az egyik K+F+I fejlesztés, 4,5 milliárd forint összegben, ez a projekt Budapesten és Miskolcon valósul meg és 75 új munkahelyet hoz létre. A másik munkahely-teremtő beruházást Miskolcon és Szegeden hajtják végre, ez 700 millió forintba kerül és ötven új munkahelyet teremt. Az Evosoft a két beruházáshoz 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a magyar államtól, azaz minden egyes új munkahelyet 11,2 millió forinttal támogatnak az adófizetők. Petényi István, a társaság operatív igazgatója elmondta: a cég a Siemens részére a legfejlettebb szoftvermegoldásokat nyújtja, mintegy 1600 nagyon képzett informatikai szakembert foglalkoztat. A vállalat a legutóbbi, 2017. október 1-től 2018. szeptember végéig tartó pénzügyi évében 25 milliárd forint árbevételt ért el, adózás utáni nyeresége kétmilliárd forint volt.

Vélemény
Érdemes tudni, hogy az informatikusi munkahelyek létrehozása alíg igényel befektetést: egyszeri beruházásként be kell szerezni néhány számítógépet, némi vezetéket kell kiépíteni, berendezni egy bérelt irodát. Látványos ahogy sok okos programozó dolgozik, de hogy ez munkahelyenként ne a 11,2 millió töredékébe kerülne, azt nehéz elképzelni. És akkor még nem számoltunk a társaság saját részével.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint csalók élnek vissza a NAV nevével

szo nov 10 , 2018
ShareTweetPinShareÚjra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, hamis elektronikus levélben – adó-visszatérítésre hivatkozva – próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni – figyelmeztetett a NAV honlapján. Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást tartalmaznak, melyre kattintva a NAV honlapjára hasonlító, ám eltérő címen található oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes […]
NAV

És még ez is...