Az éves felülvizsgálat is kevés lehet

spyAz információbiztonság érdekében a különböző hardveres és szoftveres megoldások mellett öt további intézkedés megkerülhetetlen — állítja Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója.

5. Sérülékenységek rendszeres ellenőrzése
A rendszeres ellenőrzés a leghatékonyabb módja a külső támadások megakadályozásának. Nem elég azonban egy rendszer gyenge pontjait a bevezetés pillanatában vizsgálni, sőt még az éves felülvizsgálat is kevésnek bizonyulhat, ha a struktúrákban sűrűn történik változás. A vizsgálatok tervezésénél fontos szempont a proaktivitás. Minden változás alkalmával érdemes a vele járó kockázatokat előre számba venni, és felkészülni a kezelésükre. A sérülékenységek túlnyomó többsége már a tervezési-fejlesztési szakaszban látszik. Helyes szabályok, rutinok és kockázatelemzés alkalmazásával még a rendszer elkészülte előtt láthatóvá válnak a gyenge pontok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Senki nem érti miért nem akarnak informatikusok lenni a fiatalok

hét febr 22 , 2016
Rendhagyó tanórán mutatta be Legyél Te is Informatikus! programját a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban, ahol a Magyar Telekom vezérigazgatója rendkívüli informatika órát is tartott a diákoknak. Egész Európában növekedik az informatikus szakemberhiány, több százezer a betöltetlen álláshelyek száma. Mindemellett a pályaválasztás előtt álló fiatalok […]
osztályterem, digitalizáció

És még ez is...