Az EU több tagállamának csődregiszterét kötik össze. Magyarország nincs köztük

EuroHét uniós tagállam, Csehország, Németország, Észtország, Hollandia, Ausztria, Románia és Szlovénia csődregisztereit kapcsolja össze és teszi elérhetővé egyetlen honlapon keresztül az Európai Bizottság – közölte hétfőn a brüsszeli testület. A megoldás a bizottság várakozásai szerint a vállalkozások, a befektetők és a hitelezők munkáját is megkönnyíti. A bizottság szerint az európai igazságügyi portálon keresztül elérhető egységes csődregiszter gyors, valósidejű hozzáférést tesz lehetővé a fizetésképtelenséggel kapcsolatos adatokhoz, a legfőbb információk pedig ingyenesen, az EU mind a 23 hivatalos nyelvén hozzáférhetővé válnak — írja az MTI.

„A belső piac és az európai igazságszolgáltatási terület működése szempontjából kulcsfontosságú, hogy határokon átnyúlva is hozzá lehessen férni a csődregiszterekhez” – jelentette ki Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős tagja, aki átmenetileg az igazságügyi biztos feladatait is ellátja. Hahn hozzátette: „ha azt akarjuk, hogy a vállalatok más uniós országokban fektessék be a pénzüket, akkor a fizetésképtelenségi és csődinformációknak több nyelven és átláthatóan kell elérhetőnek lenniük”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Változások az Acer EMEA élén

ked júl 8 , 2014
Az Acer bejelentette, hogy Luca Rossit nevezték ki az Acer EMEA régiójának elnökévé. A jelenlegi elnök, Oliver Ahrens Kína, Taiwan és Ázsia régióvezetője lesz. George Huang, az Acer alapító tagjainak egyikét jelölték az Acer elnöki pozícióra. A szervezeti változások 2014. augusztus 1-én lépnek érvénybe. Rossi 2009-ben csatlakozott az Acer csapatához […]

És még ez is...