Az EU okafogyottá teszi az internetről szóló nemzeti konzultációt

Nemzeti-KonzultacioAz Európai Unió egységes digitális piacának megteremtését sürgette a német kancellár, a francia államfő és az Európai Bizottság (EB) elnöke hétfőn Berlinben, az európai ipari kerekasztal (ERT) képviselőivel a témában folytatott tanácskozásuk előtt. Angela Merkel német kancellár a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőit összefogó ERT vezetőivel tartott megbeszélés előtt Francois Hollande francia elnök és Jean-Claude Juncker EB-elnök társaságában tett sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy az uniós országok közösségének egységes szabályokra van szüksége, hogy kiaknázhassák a digitalizáció révén megnyíló lehetőségeket, ezért minél hamarabb hozzá kell látni a belső piac kialakításához az EB javaslatai alapján.

Az Európai Unió egységes digitális piacának megteremtését sürgette Merkel, Hollande, és Juncker

Juncker kiemelte, hogy a digitális átalakulás az első ipari forradalomhoz hasonló jelentőségű változás a gazdaságban, és ha az EU-nak sikerül jól berendezni az egységes piacot, akkor gazdasága évente csak ennek az egyetlen ágazatnak köszönhetően 415 milliárd euróval növekedhet. Hozzátette, hogy a bizottság tizenhat kezdeményezésből álló digitális közös piaci stratégiájának több elemét már az idén jogszabály-javaslatokba foglalják.

Az EB május elején mutatta be három pillérre épülő stratégiáját. Az első pillér célja, hogy a fogyasztók és a vállalkozások jobban hozzáférhessenek a digitális termékekhez és szolgáltatásokhoz, a második pillér intézkedései révén pedig a bizottság a digitális hálózatok és innovatív szolgáltatások számára hozna létre méltányos működési feltételeket, szabályokat. A harmadik pillér a digitális szektor növekedési potenciáljának maximális kihasználást hivatott szolgálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kisvállalati titkokra is vadászik a Grabit

sze jún 3 , 2015
A Kaspersky Lab nemrégiben azonosította a Grabit nevű, kifejezetten vállalatokra fókuszáló internetes kémprogramot, amely több mint tízezer, kis- és közepes vállalatoktól (kkv) ellopott fájlért felelős. Ezeknek túlnyomó részt Thaiföldön, Indiában és az Egyesült Államokban található a székhelyük. Fő célpontot képeztek a vegyipari, nanotechnológiai, oktatási, mezőgazdasági, média és építőipari cégek. “Sok, […]
vírus