Az EU elítéli a Deutsche Welle oroszországi betiltását

Peter StanoAz Európai Unió elítélte, hogy Oroszország betiltotta területén a Deutsche Welle német televíziócsatorna adásának sugárzását. Peter Stano, az EU külügyi szóvivője szerint az orosz lépés “elfogadhatatlan, és minden indokot nélkülöz”. Mint mondta: a német médiahatóságok engedélyezési és felügyeleti bizottságának (ZAK) szerdai döntése, miszerint az RT orosz állami televízió műsorszolgáltatási engedély hiányában nem sugározhatja német adását Németországban, nem hasonlítható össze az moszkvai határozattal. “Az orosz hatóságok reakciója sajnálatos módon még mindig azt jelzi, hogy Oroszország továbbra is folyamatosan megsérti a médiaszabadságot, és semmibe veszi a médiafüggetlenséget” – jelentette ki Stano.

Az RT – korábbi nevén Russia Today – a német adása miatt a tavaly decemberi indulása után rögtön kirobbant jogi vitában azzal érvelt, hogy 2029-ig szóló engedélyt kapott a kábeles és műholdas sugárzásra a határokat átlépő televíziózásról szóló európai egyezmény egyik tagjától, Szerbiától. Ezzel szemben a ZAK kiemelte, hogy németországi műsorszolgáltatási engedélyt csakis németországi hatóság adhat ki, ezért nem lehet hivatkozni semmilyen más, az európai jog szerint legitim, jogszerű engedélyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lassan az internetre kell költöznie a propagandamédiának

szo febr 5 , 2022
Az országos trendekhez igazodva vidéken is visszaszorulóban van a hagyományos média, és teret nyer az internetes. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálata szerint a magyarországi politikához, az országos jelentőségű eseményekhez képest a helyi történések kevésbé foglalkoztatják az embereket. A vizsgált települések válaszadói között pár százalék az, akit egyáltalán nem érdekelnek […]
propagandamédia

Friss, ropogós