Az EU aggodik a kibertér kriminalizálódása miatt

Az Európai Unió aggodalmát fejezik ki az információs és kommunikációs technológiák által széles körben terjedő, egyre gyakoribb ártó szándékú cselekmény miatt, amelyek alá akarják ásni az unió integritását, biztonságát és gazdasági versenyképességét – jelentette ki az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője nyilatkozatában. Federica Mogherini szerint az Európai Unió és tagállamai az ilyen ártó szándékú tevékenység beszüntetésére szólítanak fel, és az összes partner körében a nemzetközi együttműködés fokozását szorgalmazzák a biztonság és a stabilitás kibertérben való előmozdítása céljából.

Az uniónak és tagállamainak határozott szándéka, hogy továbbra is olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek hatástalanítják az ilyen szándékú tevékenységeket, és e célból fokozzák együttműködésüket a nemzetközi partnerekkel. Nyomon követik azokat a kihívásokat, amelyeket a kibertér mind az unión belül, mind pedig a kül- és biztonságpolitikára nézve jelent, és megoldásokat keresnek azokra. Erőfeszítéseik az ellenálló képesség megerősítésére, a vállalkozások és az emberek tudatosságának növelésére, valamint a diplomáciai intézkedéseken keresztüli reagálásra irányulnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vége a töketlenkedésnek? A fővárosi e-jegyrendszer csatlakozik az országos platformhoz

vas ápr 14 , 2019
A budapesti elektronikus jegyrendszer csatlakozik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformhoz (NEJP) – az erről szóló együttműködési megállapodást Tarlós István főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter írta alá. Tarlós elmondta, a megállapodás lényege a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) kialakítása és bevezetése. Ez szélesebb körű szolgáltatást nyújt majd, mint amilyen az […]

És még ez is...