Az Ericson az 5G-vel kacérkodik

sebessegAz 5G megvalósítása a kereskedelmi mobilhálózatokban 2020-ra várható, de az Ericsson már most elérte a másodpercenkénti öt gigabites sebességet a vállalat szabványosítás előtt álló 5G technológiájának élő, vezeték nélküli bemutatóján. laborkörülmények között. Ez a sebesség különben hatvanszor gyorsabb, mint a leggyorsabb kereskedelmi forgalomban működő amerikai LTE hálózat maximális letöltési sebessége, 250-szer gyorsabb ugyanennek a hálózatnak az átlagos letöltési sebességénél, és ötször gyorsabb, mint a leggyorsabb száloptikás internetcsatlakozás, amely a háztartásokban elérhető, de mindez akár egy mobiltelefonban is.

Ezzel a sebességgel többé már nem az a kérdés, hogy mennyi idő alatt nézhető meg egy videó – ez másodpercek kérdése – hanem, hogy mit jelent ez az iparban, a társadalomban és a mindennapi életben: például több és jobb hálózatba kapcsolt gépjárművet a biztonságosabb utakon; még okosabb okoshálózatokat; veszélyes környezetekben távolról, valósidejű HD videó-feed segítségével irányított nehézgépeket, és így tovább.

A Ericsson 2014-es Mobilitási Jelentése a mobil adatforgalom tízszeres növekedését jósolja 2013 és 2019 között, és az aktív cellás m2m eszközök számának három–négyszeres növekedését jelzi 2019-re. Az előre láthatólag 2020-ra kereskedelmi forgalomba is bevezetett technológia tehát nélkülözhetetlen lesz a növekvő hálózati igények kielégítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szász Jenő: a nemzet nem egyesülhet az e-Magyarország pontok nélkül

csü júl 10 , 2014
A negyedik Információs Társadalom Parlament című kétnapos konferencián Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke arról beszélt, hogy a magyarság jövője a Kárpát-medencében és a 15 milliós magyar nemzetben van, és nem a 93 ezer négyzetkilométernyi területen és a tízmilliós országban keresendő. “A NATO és az európai uniós integráció után a […]

Friss, ropogós