Az EP jóváhagyta az audiovizuális médiaszolgáltatásokra vonatkozó új szabályokat

Európai ParlamentAz Európai Parlament képviselői megszavazták az audiovizuális médiaszolgáltatásokra vonatkozó új szabályozást, amely fokozottabb védelmet nyújt a gyerekeknek, szigorítja a reklámszabályokat, és harminc százalékos európai tartalmat ír elő a videokínálatban. A jogszabály nem csak a tévécsatornákra, hanem az igény szerint lekérhető filmeket és videotartalmakat kínáló szolgáltatókra és a mozgókép-megosztó platformokra – így a Netflixre, a YouTube-ra és a Facebookra – is vonatkozik. Az audiovizuális tartalmak szolgáltatóinak a jövőben megfelelő eljárást kell kidolgozniuk arra, hogy hatékonyabban felléphessenek fel az ilyen jellegű tartalmak megjelenése esetében. Az öncélú erőszak és pornográfia a lehető legszigorúbb szabályzás alá esik. Ezentúl a videómegosztó oldalak, honlapok felelőssége lesz, hogy mielőbb eltávolítsák a felhasználók által károsnak ítélt és jelzett tartalmakat.

A jogszabály nem írja elő a tartalmak feltöltés előtti előzetes szűrését, de a platformoknak átlátható, egyszerűen használható és hatékony módszert kell létrehozniuk arra, hogy a felhasználók egyes tartalmakra felhívhassák a tartalomszolgáltató figyelmét. Az új szabályzás szigorúan szabályozza a termékelhelyezést és a reklámokat a gyerekműsorokban és az online lekérhető tartalmakban. Továbbiakban az audiovizuális szolgáltatók által összegyűjtött adatok nem használhatók fel kereskedelmi célra, beleértve a profilalkotást és a fogyasztói viselkedés alapján célzott hirdetéseket is. Az új szabályok értelmében a reklámok a reggel hat óra és éjfél közötti napi műsoridő legfeljebb húsz százalékát tehetik ki, ezen időszakon belül azonban a műsorszolgáltató maga dönti el, mikor helyezi el a hirdetéseket.


 

Next Post

Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot nyit a Micro Focus Budapesten

pén okt 5 , 2018
ShareTweetPinShareVállalatbiztonsági kompetenciaközpontot nyit a Micro Focus Budapesten a cégek kibervédelmi rendszereinek kialakítására és működtetésére – jelentette be Szittya Tamás, a Micro Focus regionális igazgatója. A délkelet-európai régióért felelős igazgató kiemelte: a cég fejlődése gyors, Európa második legnagyobb szoftvergyártója lett a SAP után. A társaság magyarországi leányvállalata a Novell Professzionális Szolgáltatások […]

És még ez is...