Az EP elfogadta álláspontját a termékek és szolgáltatások akadálymentesítéséről

Megkezdődhetnek az intézményközi tárgyalások az Európai Unióban a termékek és szolgáltatások akadálymentesítéséről azt követően, hogy az Európai Parlament elfogadta az Európai Bizottság javaslata alapján kiegészített álláspontját.

Az elfogadott európai akadálymentesítési intézkedéscsomag számos termékhez és szolgáltatáshoz ír elő jobb hozzáférhetőséget. A listán szerepelnek egyebek között a pénzfelvevő automaták, a jegyárusító automaták és beléptetőrendszerek, a számítógépek, telefonok és tévék, banki szolgáltatások, a közlekedés, ideértve a tömegközlekedés egyes eszközeit, az e-könyvek, weboldalak és egyéb mobilalapú szolgáltatások. Az intézkedéscsomag felsorolja ugyan, mit kell akadálymentesíteni, de nem ír elő pontos technikai megoldásokat, így teret hagy az innovációnak – tették hozzá az EP-képviselők. A tervezet szerin a tíz főnél kevesebb embert foglalkoztató cégek vagy a kétmillió euró alatti forgalmat bonyolító vállalkozások mentesülnek a kötelezettségek alól. A jogszabálytervezet garantálja, hogy nem rónak aránytalan terheket senkire, viszont az idő, hozzáértés vagy érdeklődés hiánya nem mentesít senkit az átalakítási kötelezettségek alól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oracle: szép számok a 2018-as első negyedéves eredményeiben

pén szept 22 , 2017
Az Oracle 2018-as pénzügyi évének első negyedévében a teljes árbevétel az előző év azonos időszakához képest hét százalékkal 9,2 milliárd dollárra nőtt. Az egy részvényre jutó eredmény (GAAP szerint számítva) 19 százalékkal nőtt és elérte a 0,52 dollárt. A szoftverértékesítésből származó árbevétel (felhőben és felhasználónál telepített) kilenc százalékkal 7,4 milliárd dollárra […]