Az energiaadat kincs

Parádi Csaba Rubin ZRt.A Rubin Informatikai ZRt. ARGUS AMR nevű, ipari környezetre szabott csodás energiafogyasztás-monitorozó rendszert mutatott be.

A villamosenergia-fogyasztás mérésére áramváltós fogyasztásmérőket használnak az iparban. A mérők telepítéséhez villanyszerelő vizsgával rendelkező szakemberekre van szükség. A kifejlesztett szenzorok a fogyasztásmérők helyett kontaktusmentes módon “mérik” a berendezések fogyasztását. A főmérők és szenzorok adatai alapján öntanuló mesterséges intelligencia módszerekkel határozzák meg a fogyasztást. A Rubin Informatika a szükséges hardver eszközöket is legyártja a szoftver mellé. Vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező, IoT és mobilnet eszközökkel gyűjti az idősoros fogyasztási adatokat, és továbbítja a Rubin saját, vagy egy már meglévő, hagyományos energiamenedzsment szoftvere felé. Az adatgyűjtő eszközök egyszerű telepíthetősége és sokféle alkalmazhatósága miatt harminc-ötven százalékkal alacsonyabb költséggel hozhatók létre energiamérő alhálózatok. Az új megoldás megmentheti az energiapazarló cégeket a büntetéstől is. Magyarországon a “kötelező almérősítő” rendelet 15 ezer céget érint. A Rubin Informatika által fejlesztett rendszerrel a törvényi előírásoknak gyorsan és alacsony beruházási költség mellett megfelelhetnek az almérésre kötelezett vállalatok és optimális energiaköltségekkel üzemelhetnek. “A telekommunikációs szektorban szerzett tapasztalatunkra építve, képesek vagyunk meglátni és vizualizálni az adatok mögött rejlő valóságot” – mondja Parádi Csaba cégvezető, megjegyezve, hogy ez a képességük segítette hozzá a társaságot olyan megoldások megtalálásához, amelyek segítségével az energiagazdálkodást egy magasabb szintre emelhető. Az energiaadat kincs, amivel gazdálkodni lehet, és amelynek segítségével a megtakarítás országosan milliárdokat is elérhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Van védelem a megszemélyesítéses támadás ellen II.

vas júl 25 , 2021
A social engineering technika célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el. Az ESET kiberbiztonsági vállalat most a kiberbűnözők egy kevésbé ismert, de egyre gyakoribb támadási technikájára, a megszemélyesítésre hívja fel a figyelmet. A módszer során a támadók egy megbízható személynek (például kollégáknak, üzleti partnereknek) adják ki magukat […]
e-mail