Az emberi szemet utánozná Fuji Xerox szoftver

szemA Xerox leányvállalata, a Fuji Xerox olyan, a szélesebb közönség számára elérhető fotótechnikai megoldásokon dolgozik, amelyekkel az otthoni felhasználók is kedvük szerint alakíthatják, formázhatják kedvenc képeiket. Legfrissebb fejlesztésük arra irányult, hogy olyan eljárást dolgozzanak ki, amely utánozza azt, ahogyan az emberi szem érzékeli a színeket, formákat erőteljesebb fényviszonyok, vagy éppen csökkentett fényerő mellett. Ezzel az eljárással végeredményben olyan képek készíthetőek, mintha a szemünk helyén fényképezőgép lenne és az örökítené meg a különböző fényviszonyok közt elénk táruló látványt.

A fejlesztéssel az eddigieknél is könnyebben lehet majd a képek hangulatát, formavilágát, színhatását váltogatni és ezekkel a módosításokkal a fotók által kiváltott impulzusokat, benyomásokat fokozni. Jelenleg a Fuji Xerox szakemberei az eljárás különböző technikai platformokra való fejlesztését végzik, hogy hamarosan otthon is bárki kedvére kísérletezhessen az érintőképernyős laptopján, vagy tabletjén a fényképek „újraalkotásával”. A fejlesztés jelenleg a véglegesítési szakaszban tart és várhatóan a közeljövőben a ma ismert operációs rendszereken keresztül elérhetővé is válik mindenki számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nemzetbiztonsági veszély az iPhone?

vas júl 13 , 2014
Helyzetmeghatározó és -rögzítő funkciója miatt lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezte az amerikai Apple gyártotta iPhone mobilkészülékeket a kínai állami televízió, a CCTV hétvégi riportjában Ma Ting, a Kínai Közbiztonsági Egyetem online biztonsági intézetének vezetője. Ma a készülékeken futó iOS 7-es operációs rendszernek a felhasználók mozgását követő és az adatokat rögzítő funkcióját […]
iPhone