Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül

1

Reprezentatív felmérések szerint a vizsgált emberek negyven százaléka magányosnak érzi magát az okostelefonja nélkül – állítja Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus.

A 24 órára telefonjuk nélkül hagyott emberek 53 százaléka elvonási tüneteket is produkált: dühösek, türelmetlenek, ingerlékenyek lettek. Az okostelefontól, internettől függés így a drog-, vagy alkoholfüggőséghez hasonlítható – mondta. Kalamár Hajnalka közölte: ha kialakul a függőség, akkor szakemberre van szükség, de sokszor az emberek nem veszik észre, vagy nem ismerik be, hogy függők lennek. Hozzátette, hogy már vannak olyan alkalmazások, amelyek segítenek a probléma felismerésében azzal, hogy megmutatják, naponta hányszor használja a felhasználó a közösségi oldalakat, egyéb applikációkat.

One thought on “Az emberek negyven százaléka magányos az okostelefonja nélkül

  1. Nekem van négy, akkor én most nagycsaládos vagyok? Az év startupja; Anonim Okostelefonosok társasága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több hírközlési szabály változik az új évben

sze jan 4 , 2017
Módosulnak a rádióberendezések forgalmazásának szabályai, csökkennek a szolgáltatók adminisztratív terhei, könnyebb lesz az elektronikus hírközlő hálózatok elhelyezése, valamint szigorodnak a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó előírások – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn az MTI-vel, azzal kapcsolatban, hogy az új évben több jogszabály is változik. Az elektronikus hírközlési és […]
sim-kártya

Friss, ropogós