Az eMag nem Magyarországon építi fel az új logisztikai központját

2

eMagAz eMag internetes kereskedőcég 90 millió eurós beruházással új logisztikai központot épít Romániában, Bukarest vonzáskörzetében – közölte a vállalat.

A 130 ezer négyzetméter hasznos területű létesítményt augusztusban kezdik építeni és jövő év szeptemberében fejezik be. A tervek szerint 2022 júliusától fog működni teljes kapacitással. A logisztikai központban telepítendő korszerű technológia négyszer nagyobb termelékenységet tesz lehetővé, a megrendelt termékek kézbesítési ideje így csökken. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy az egy személy által leadott több rendelés egyetlen csomagba kerüljön, ami csökkenti a csomagolóanyag szükségletet. Emellett a logisztikai központ nagy tároló kapacitása lehetőséget ad a termékskála bővítésére, így a jövőben több ruhaneműt, továbbá élelmiszereket és italokat is árulni fognak. Tudor Manea, az eMag vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés nagy lépést jelent a következő évtized nagy változásai felé, amikor a lakosság jelentős aránya az online kereskedelmet veszi majd igénybe, a vállalkozások digitalizálása pedig felgyorsul.

A 2001-ben alapított román vállalat a régió vezető internetes kereskedője, jelenleg négy országban folytatja tevékenységét: Romániában, Magyarországon, Bulgáriában és Lengyelországban. A magyarországi piacra 2013-ban léptek be. Az eMag tagja a dél-afrikai székhelyű Naspers multinacionális befektető csoportnak. A magyar leányvállalt, a Dante International Kft. az előző, 2018 április 1-től, 2019 március 31-ig tartó üzleti évben 3,6 milliárd forgalom mellett 200 milliós veszteséget “termelt”.

2 thoughts on “Az eMag nem Magyarországon építi fel az új logisztikai központját

  1. Kedves Róbert!
    Oldalunk nem állít és küld hírlevelet az olvasóinak. Helyette használjon inkább rss olvasót, amellyel a hírlevélhez hasonlóan kaphat tájékoztatást a híreinkről, csak éppen sokkal gyorsabban.
    -szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

SAP rendszer a Terrán Tetőcserépnél

vas aug 16 , 2020
Bővítette kapacitását bólyi és kunszentmiklósi telephelyén a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a mintegy 900 millió forintos költségvetésű projekt megvalósításához hozzájárult a vállalat által a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban elnyert 483,33 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás – közölte a társaság. A bólyi telephelyen a kapacitásbővítés Rundo profilú, […]
SAP