Az eltitkolt úszómedencék esete a mesterséges intelligenciával

úszómedenceSzó szerint tízezrével azonosította a francia adóhatóság az eltitkolt úszómedencéket a mesterséges intelligencia segítségével.

Mint arról a BFMTV francia hírtelevízió is beszámolt, az adóhatóság kilenc ügyosztályán futtaták le a Google és a Capgemini által kifejlesztett rendszert, egybevetve a légifelvételek adatait a különféle földtulajdonokról rendelkezésre álló adatokkal. Franciaországban azon telkek után, amelyeken úszómedence is található, magasabb adót kell befizetni. Többek között ez lehet az oka annak, hogy a jelenleg felmért – egyelőre nem országos szintű – adatok szerint az úszómedencék legalább hat százalékát nem jelentették be azok tulajdonosai.

Franciaországban 2020-ban több mint 3,2 millió úszómedence volt magánszemélyek ingatlanai területén egy statisztikai szakportál adatai szerint. Mivel a Covid-19 járvány idején egyre több munkavállaló dolgozott otthonról, a medencetelepítések száma még tovább nőtt. A jelenlegi felmérések az ország délkeleti részében készültek, így többek között a többnyire jómódúnak nevezhető, igen magas telekárakkal rendelkező Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône és Haute -Savoie, valamint Vendée megyékben “kukkantottak be” a gyanútlan tulajdonosok telkeire.

Az adóhivatal e területeken 20 356 be nem jelentett úszómedencét fedezett fel; a kilenc franciaországi megyében végzett felmérés nyomán tízmillió euró értékben küldtek ki számlákat a feledékeny tulajdonosoknak. A most kikísérletezett rendszert az egész országra kiterjesztik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már nem dolgozik az FBI-nál a politikai elfogultsággal meggyanúsított ügynök

sze aug 31 , 2022
Távozott a Szövetségi Nyomozó Irodától (FBI) az az ügynök, akit egy informátor politikai elfogultsággal vádolt. Értesülések szerint Timothy Thibault különleges ügynök már nem dolgozik a szervezetnél, a hétvégén távozott a szolgálattól. Thibault neve a sajtóban állítólagos politikai elfogultsága miatt merült fel azzal a gyanúval, hogy megpróbált beavatkozni a jelenlegi elnök […]
Mátrix ügynök