Az ELTE és az informatikai ipar összefogása a jövő tehetségeiért

forintA Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az ELTE Informatikai Kar havi ötvenezer forintos ösztöndíjjal támogatja azokat az első éves egyetemi hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik során kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvételt nyertek a programtervező informatikus szakra.

A 2016 szeptemberében indult  Neumann János Tehetséggondozó Körben a legtehetségesebb diákokkal külön, személyre szabottan foglalkoznak oktatóik. Az ösztöndíjas hallgatók számára a Kar támogató és inspiráló tanulási környezetet biztosít, speciális tanulmányi programot, valódi kutatás-fejlesztési projektekben való részvételt, nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget, valamint publikációs és konferencia részvételi lehetőségeket is kínál.

A vállalatok támogatásával és a Neumann János Számítógép-tudományi Társasággal együttműködve az ELTE a tehetséggondozás új modelljét teremti meg azáltal, hogy középiskolai tanulmányi versenyekre, diákolimpiákra felkészítő ingyenes szakköröket szervez, a versenyeken sikert elért ifjú tehetségeket pedig közvetlenül befogadja az egyetemi tehetséggondozó rendszerbe. A közvetlen átmenet lehetősége a közép- és felsőfokú tehetséggondozás között biztosítja, hogy a valódi tehetségek töretlenül haladhassanak előre tanulmányaikban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NNG rendszerét használják három új Ford típusnál

ked nov 8 , 2016
Az NNG fejlesztette, a Ford igényeire szabott navigációs szoftvert alkalmaznak három új Ford típusnál, a világ hét régiójának ötven országában — közölte az NNG. A közlemény szerint az első, NNG navigációval felszerelt Ford Explorer, Expedition és Mustang modelleket még az ősz folyamán bemutatják a közel-keleti régióban. Az NNG az egyes […]
Ford

Friss, ropogós