Az elmúlt év meglepte a pc-gyártókat

számítógép áruházKilenc éve a legjelentősebben bővültek a pc-kiszállítások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt bővülő kereslet hatására. Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatok szerint a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook, tablet) kiszállítása világszerte 14,8 százalékkal, 348 millió 800 ezerre nőtt. A cég kimutatása szerint a tavalyi utolsó negyedévben 92,7 millió pc-t szállítottak ki globálisan, ami egy egész százalékkal múlta felül 2020 utolsó negyedévét.

Az IDC szerint a tavalyi negyedik negyedévben a kiszállított pc-k alapján a rangsor élén a Lenovo áll 23,4 százalékos piaci részesedéssel, majd a HP (20,1 százalék), a Dell (18,6 százalék), az Apple (8,2 százalék), az ASUS (6,6 százalék) és az ACER (6,5 százalék) következett. Minden más pc-gyártó együttes piaci részesedése 16,6 százalék volt a tavalyi utolsó három hónapban. Az elmúlt év egészét figyelembe véve is a Lenovo volt a listavezető a kiszállított pc-k tekintetében, piaci részesedése 23,5 százalék volt. A második a HP (21,2 százalék), a harmadik a Dell (17 százalék), a negyedik az Apple (8 százalék) az ötödik pedig az ACER (6,9 százalék). Minden más pc-gyártó együttes piaci részesedése 23,4 százalék volt 2021-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bizarr behatolásra bukkanatak a csillagászok

pén jan 14 , 2022
A Z Canis Majoris (Z CMa) nevű, születőfélben lévő kettőscsillag közvetlen közelében elrepülő idegen égitest nyomait fedezte fel egy nemzetközi kutatócsoport, magyar csillagászok részvételével. A csillagászok három nagyteljesítményű távcsővel és rádióantenna rendszerrel készítettek képeket a Nagy Kutya csillagkép egyik fiatal csillagáról, amely a téli estéken Magyarországról is jól megfigyelhető. A […]
Canis Majoris

És még ez is...