Az elektronikai vállalatok nem jelentik a hamisítványokat

aramkorAz amerikai elektronikai termékek iparát vizsgáló felmérés azt találta, hogy míg szinte minden válaszadó úgy gondolja, hogy a hamisítás veszélyt jelent a felhasználók számára, csupán a felük számol be rendszeresen ezzel kapcsolatos esetekről. A Nemzetközi Elektronikai Biztonság Alapítvány (EFSI – Electrical Safety Foundation International) megállapította, hogy a 900 villamossági ellenőr, kivitelező és forgalmazó fele fedezett már fel hamis terméket — írja a securingindustry.com nyomán a hamisitasellen.hu. Tavaly az ellenőrök átlagosan öt hamisítványt találtak, ami alátámasztja, hogy az Egyesült Államokban emelkedik a hamis elektronikai készülékek száma. Az elmúlt tíz  évben a lefoglalt hamis elektronikai termékek száma a háromszorosára nőtt.

Mindent egybevetve a válaszadók 96 százaléka gondolja úgy, hogy a hamisítványok legalább mérsékelt veszélyt jelentenek a közbiztonságra, de csupán a felük jelenti az ilyen eseteket, míg a válaszadók egyharmadának nincsen semmilyen eljárása a hamisítványok elkerülésére. Pedig többször számoltak már be róla, hogy a hamis elektronikai eszközök, mint például a mobiltöltők, tűzesetekhez vezettek, felrobbantak, megrázták a használójukat vagy égési sérüléseket okoztak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kaspersky Lab: nem biztonságosak az okosautók

pén júl 18 , 2014
Magánélet, szoftverfrissítések és az autókra specializált mobil app-ok: három terület, ahol a kiberbűnözők támadásokat indíthatnak — derül ki a Kaspersky Lab és a spanyol marketing és digitális média szervezet, az IAB vizsgáltából. Az elemzés tanulsága, hogy az autósok már nem hagyhatják figyelmen kívül a „kapcsolt járművek” új generációjának kommunikációs és internetes […]

Friss, ropogós