Az eladott készülékek számában a Huawei az Apple elé kerülhet

Elhódíthatja a Huawei az Apple második helyezését az okostelefon-piaci rangsorban a harmadik negyedévben — írja a digitimes.com szakmai hírportál, amely arról nem ír, hogy üzleti eredmény tekintetében mikor érheti utol a kínai társaság az amerikait.

A hírportál a mobiltelefon-gyártók tajvani beszállítói csatornáinak forgalmi adataiban jártas forrásokra hivatkozva azt írja, a Huawei prémium kategóriás és tömegcikk készülékei piaci sikerének köszönhetően a harmadik negyedévben valószínűleg kiüti a második helyről az Apple-t a piaci rangsorban. Az idei második negyedévben az amerikai IDC piackutató cég kimutatása szerint a Huawei piaci részesedése 11,3 százalékos volt 38,5 millió okostelefon eladásával, ami 2,5 milliós lemaradás az Apple 41 milliós értékesítése mögött. Az Apple a második negyedévben 12 százalékos részesedéssel volt a második a piaci rangsorban.

Kínában a Huawei a második negyedévben 22,6 százalékkal 23,5 millióra növelte az eladásait, miközben az Apple eladásai 7,6 százalékkal nyolc millióra csökkentek. A Huawei a második negyedévben Kínában 21 százalékos, az Apple 7,1 százalékos részesedéssel rendelkezett az okostelefon piacon. A digitimes.com tajvani forrásai szerint a Huawei a harmadik negyedévben negyvenmillió okostelefon eladására számíthat. Az Apple eladásai viszont valószínűleg csökkennek a harmadik negyedévben, mivel hagyományos ügyfélköre a negyedik negyedévben megjelenő új, következő generációs modellekre várva elhalasztja vásárlásait. A Huawei ennek köszönhetően a harmadik negyedévben valószínűleg megszerzi a második helyet az okostelefon-gyártók piaci rangsorában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Horvátország az őszre tervezett piaci liberalizációig betiltaná az Uber alkalmazás használatát

vas aug 13 , 2017
Horvát médiajelentések szerint az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon a horvátországi közlekedési minisztérium — számolt be Jutarnji list horvát napilap. A napilap beszámolója szerint a horvát hatóságok azt kívánják elérni a bíróságon, hogy átmenetileg tiltsa be az Uber alkalmazás elérhetővé tételét a mobil hálózati szolgáltatóknál. A […]
taxi

Friss, ropogós