Az ekáer adminisztrációs töbletterhei növelhetik a foglalkoztatottságot

konyveloA Pannon Szoftver Kft. szerint az online árukövetési rendszer bevezetése jelentős többlet adminisztrációt okoz a cégeknek, de informatikai megoldásokkal könnyíteni lehet a terheken. A társaság közleményében kiemeli: egy olyan cégnek, amely napi négy fuvart indít átlagosan 175 tétellel, már egy teljes állású alkalmazottat kell felvennie az ekáerbe történő adatrögzítéshez. Az ilyen vállalkozásoknak legalább évi kétmillió forinttal nő a bérköltségük, de az ekáer a kisebb vállalkozásoknak is növekvő feladatkört, plusz adminisztrációt terhet jelent — közölte a cég az MTI-vel.

Hozzáfűzik, hogy az ügyintézés bővülésének kényszere látszik már az álláshirdetéseken is. Az egyik leglátogatottabb álláskereső portálon, a Profession.hu-n 78 százalékkal nőtt a logisztikai adminisztrációs munkahelyeket kínáló hirdetések száma az egy évvel korábbihoz képest. A szoftvercég szerint az adminisztrációs teher növekedését informatikai megoldásokkal lehet legkönnyebben és leghatékonyabban kezelni. A piacon elérhető már több olyan szoftveres megoldás is, amely a kitöltött szállítólevelek adatait felhasználva viszi fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online felületére a szükséges információkat, ezzel az adminisztrációs teher nem duplázódik, és fuvaronként csak néhány másodperces „többletmunkát” jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mesterséges intelligencia: van ok az aggodalomra

sze jan 14 , 2015
Neves tudósok és vállalatvezetők nyílt levélben tettek hitet a mellett, hogy biztosítani kell: a mesterséges intelligencia területén folyó kutatások az emberiség javát szolgálják. Az emberiség létét fenyegető veszélyek mérsékléséért dolgozó Future of Life Institute (Az Élet Jövője Intézet) által megfogalmazott nyílt levélben, amelyet több százan írtak alá, köztük Stephen Hawking […]

És még ez is...