Az egyszerű németeket nyugtatja Obama

Obama meglesi MerkeltBarack Obama amerikai elnök az Angela Merkel német kancellárral tartott pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy elkötelezettje az amerikai-német “kibernetikai párbeszédnek” és igyekezett megnyugtatni az “egyszerű németeket”, hogy az Egyesült Államok nem kémkedik utánuk. (Örülnénk, ha az egyszerű magyarokat, és úgy általában a világ egyszerűit mind megpróbálná megnyugtatni. A -szerk- megj.)

Obama emlékeztetett rá, hogy ő az első olyan elnök, aki arra utasította a szakszolgálatokat, hogy tartsák tiszteletben a nem amerikai állampolgárok magánszférájának sérthetetlenségét is.

Merkel szerint a német és az amerikai titkosszolgálatok között szoros az együttműködés, amelyről a terrorizmus elleni küzdelemben nem lehet lemondani. Mindazonáltal a két fél másként látja az arányosság elvét, az egyensúlyt az állampolgároknak a különféle veszélyektől való védelme és a magánélet tiszteletben tartása között.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nő a vezetékes szélessávú előfizetések száma

ked máj 6 , 2014
Az NMHH gyorsjelentése szerint márciusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 781 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései márciusban 976 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 364 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2013 márciusában […]
Internet, adsl, router, internet