Az egyháznak az interneten a helye

popeAz egyháznak jelen kell lennie az interneten, hogy jobban elérje az embereket – mondta Antonio Spadaro olasz jezsuita pap, teológus a Cybertológia – Hogyan gondoljuk el a kereszténységet a világháló korában? című könyvének bemutatóján. A jezsuita pap, a legrégebben alapított olasz katolikus teológiai folyóirat, a La Civilta Cattolica főszerkesztője kiemelte: Ferenc pápa azért van nagy hatással az emberekre, mert nem csak a hívőket tudja megszólítani, az üzenete mindig túlmutat a szűkebb egyházi körökön. Többeknek úgy tűnik, Ferenc pápával nemcsak a katolikusok kaptak vezetőt, hanem egy olyan új vezető került a figyelem középpontjába, akire az egész világ odafigyel – mutatott rá.

Hangsúlyozta: a pápa hatékonyan kommunikálja az evangéliumot, és arra szólítja fel az egyházat, hogy találja meg azt a módot, amellyel jobban magához vonzza az embereket. Úgy fogalmazott, “az egyháznak nem azért kell jelen lennie a világhálón, mert az modern, hanem azért, mert az egyháznak ott kell lennie, ahol az emberek vannak, és jelenleg a világhálón vannak”. Mint mondta, például Brazíliában a püspökök rendszeresen összejönnek, hogy tanácskozzanak a kommunikációról, előadásokat hallgatnak, majd tizenéves gyerekek tanítják őket a modern kommunikációra gyakorlati foglalkozásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy az izgalom az ekáer körül

sze dec 17 , 2014
Eddig több mint hetvenezren keresték fel az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (ekáer) honlapját, az üzemeltető Biorobotok Informatikai Kft. a rendszer január 1-jei indításáig további erősödő érdeklődésre számít – közölte a cég az MTI-vel. A közlemény szerint eddig 54 országból, Magyarországon pedig mintegy 450 településről látogatták meg a cég által […]