Az EFISZ alapító tag lett az EDFÁ-ban

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ), mint alapító tag kezdi meg működését a European Digital Finance Association (EDFA) nonprofit szervezetben.

Az elmúlt évben indult el egy európai szintű szakmai párbeszéd Európa több fintech, elektronikus fizetéssel foglalkozó szakmai szervezete között, amely kezdeményezést részben az EFISZ tagok indítottak el egy korábbi Visegrádi Együttműködést támogató konzultáció alkalmával. A szakmai párbeszéd eredményeként az EFISZ lehetőséget kapott, hogy alapító tagja legyen a napokban megalakult EDFA nonprofit szervezetnek, amelynek céljai között szerepel, hogy működése során aktív konzultációt folytasson az európai uniós szabályozói oldallal, amely szakmai munka már elkezdődött a megújítás alatt lévő EU Fintech Akcióterv kapcsán, fókuszban tartva az innovációt és erősítve ezzel a fintech szektort.

Az EDFA alapító tagjai
Fintech Belgium – Belgium
Czech Fintech Association – Csehország
Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) – Magyarország
Italia Fintech – Olaszország
Foundation for Financial Innovation – Fintech Poland – Lengyelország
Fintecnh Camp-Romanian Fintech Association – Románia
Bulgarian Fintech Association – Bulgária
French Fintech Association – Franciaország
Spanish Fintech Association – Spanyolország
Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Microsoft: nőtt a magyarok veszélyérzete a kibertérben

csü febr 27 , 2020
Tavaly a korábbi évek javulása után romlott a magyarok veszélyérzete az online közérzetet és a kibertér biztonságát megmutató Digital Civility Index szerint — közölte a Microsoft. Míg 2017-ben és 2018-ban valamelyest javult az index, 73 illetve 72 százalékra, tavaly pedig 77 százalékon állt, a magasabb érték alacsonyabb kiberbiztonságot jelez. A […]