Az EB cselekvési tervet mutatott be a szellemi tulajdon védelmének erősítésére

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztosAz Európai Bizottság a szellemi tulajdonnal kapcsolatos új cselekvési tervet mutatott be – közölte az uniós bizottság.

Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos a stratégia bemutatásakor elmondta, a cselekvési terv olyan kulcsfontosságú lépéseket határoz meg a kreatív és innovatív ipara számára, amelyek célja a szellemi tulajdon védelmének javítása mellett megosztásának megkönnyítése. A javaslat elő kívánja segíteni a technológiák terjedését az iparban, hozzá kíván járulni a hamisítás elleni küzdelemhez, javítani szeretné a szellemitulajdon-jogok érvényesítéséhez rendelkezésre álló lehetőségeket, továbbá globális szinten előmozdítani az egyenlő versenyfeltételek megteremtését. A cselekvési terv a koronavírus-járvány okozta kihívásokkal is foglalkozik, gondoskodva arról, hogy a létfontosságú szellemi tulajdonok a válság idején is rendelkezésre bocsáthatók legyenek. A terv továbbá, igazodva a digitális kor kihívásaihoz meg kívánja erősíteni a mezőgazdasági földrajzi jelzések védelmét, az új technológiák, például a mesterséges intelligencia és a blokklánc szellemitulajdon-rendszerre gyakorolt hatásának kezelését, valamint célja egy egységes szabadalmi rendszer mielőbbi létrehozása. Emellett javaslatokat tesz a szabványmegfelelőségi szempontból elengedhetetlen szabadalmak engedélyezésének átláthatóbbá tételére – közölte az uniós biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem voltunk versenyben a világ "legokosabb" városa díjért

szo nov 28 , 2020
Sanghajt választották idén a világ “legokosabb” városának az Okosváros Expo Világkongresszuson (Smart City Expo World Congress, SCEWC), amelyen ezzel első alkalommal ítélték az elismerést kínai városnak – adta hírül a China Daily. A Sanghajnak odaítélt díjjal a sokszínűséget, a társadalmi befogadást és egyenlőséget, a biztonságot és az együttműködést szeretnék ösztönözni. […]
China Daily