Az e-kormányzásról rendeznek konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nkeAz úgynevezett többszintű e-kormányzásról, az infokommunikációs technológiák közigazgatásban való használatáról rendeznek konferenciát jövő héten Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). Idén az NKE már harmadik alkalommal ad otthont e-közigazgatással és e-kormányzással foglalkozó konferenciájának – írta az egyetem. A csütörtökön és pénteken megrendezendő konferencia fő témája, hogy az infokommunikációs technológiák miként tudják támogatni a több-szintű kormányzás rendszereit és folyamatait, s hogy az internet miként járul hozzá a transzparens és nyílt közpolitikai döntések meghozatalához, illetve az adminisztratív folyamatok hatékonyságának javításához.

Mindemellett a meghívott szakértők és a konferencia előadói arra is kitérnek majd, hogy az EU működésében mennyiben változtatja meg az infokommunikációs technológia széleskörű használata az adminisztratív funkciók optimális elosztását földrajzi és kormányzási szintek között. Arra is válaszokat keresnek továbbá, hogy az internet miként tudja szorosabbra fűzni a polgárok és az intézmények kapcsolatát. Utóbbi terület az NKE szerint azért is jelentős, hogy visszafordítsák a “politikából való általános kiábrándultságot“, s megerősítsék a helyi illetve regionális ügyekben való aktív részvételt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szuperszámítógép: a világ élmezőnyében a Miskolci Egyetem hallgatói

ked máj 10 , 2016
A Miskolci Egyetem informatikus-hallgatói csapata idén is bejutott a világ egyik legnívósabb szuperszámítógép-verseny, az Asia Student Supercomputer Challenge (ASC16) Kínában megrendezett döntőjébe, és innen “Első osztályú díjjal” (First Class Award) térhetett haza – közölte a felsőoktatási intézmény. Az egyetem tájékoztatása szerint a világ számos pontjáról az idei versenyre több mint […]
ZX-81