Az e-bejelentővel már-már élmény az ügyintézés

ebejelentoAz Európai Unió 1,445 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával elindult az e-bejelentő szolgáltatás.

Az e-bejelentővel a kormány olyan ingyenes szolgáltatást vezetett be, amely nemcsak a közigazgatási ügyintézésnél csökkenti az adminisztrációs terheket, hanem a szolgáltató szektorban is egyszerűbb és hatékonyabb ügyintézést tesz lehetővé. Az e-bejelentő szolgáltatással minden adatváltozást és közműátírási eljárást egyetlen bejelentéssel, egy helyen lehet kezelni az ebejelento.gov.hu oldalon vagy személyesen lehet intézni az ország valamennyi kormányablakában – tették hozzá, kiemelve: a szolgáltatás indulását követő első hónapokban több mint 14 ezer ügyfél regisztrált és mintegy 7500 ügyet jelentettek be, többségében a közműátírási szolgáltatás igénybevételével.

Az e-bejelentő szolgáltatás név-, lakcím-, és elérhetőségi adatok változása, okmánycserék, valamint például költözésből, bérbeadásból adódó közműátírás esetén elektronikus adatközvetítő szerepet tölt be a lakossági ügyfelek és a piaci szolgáltatók között. Az eseti adatváltozás-bejelentés mellett a regisztrált magánszemélyek felhatalmazást adhatnak automatikus bejelentésre is, így az e-bejelentő akár öt éven át automatikusan továbbítja az érintettel szerződésben álló szolgáltatóknak, ha valamelyik adat megváltozott a lakcímnyilvántartásban. Az ingyenes szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek adatváltozással kapcsolatos bejelentése és a közműátírási folyamat egyablakos úton, egyszerűen, gyorsan teljesíthető, kiváltva ezáltal az összes érintett szolgáltatónál a külön-külön egyéni ügyintézést – tették hozzá.

Az e-bejelentőhöz már több mint harminc közműszolgáltató kapcsolódik és folyamatosan bővül a szolgáltatói kör, így újabb víz-, villany-, gáz- és távhőszolgáltatók, valamint a telekommunikációs cégek, a következő fejlesztési ütemben pedig bankok és biztosítók is csatlakoznak. A szolgáltatást a természetes személyeken túl a gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók is igénybe vehetik majd – tudatták.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az internet előre megy Uriba, nem hátra

sze márc 23 , 2022
Nyolcvanöt millió forintos támogatással 1200 háztartásba jutott el a szupergyors internet a Pest megyei, 2500 lelkes Úriban. A járásban 11 500 háztartásba jutott el a hiper-szupergyors internet. A beruházásnak köszönhetően az internetet most már munkára, tanulásra, szórakozásra kommunikációra is tudják használni a településen. Hurrá!  
internet

Friss, ropogós