Az Apple TV a futottak még között

appletvÚgy tűnik az Apple TV igazából csak egy hobbitermék az Apple számára, frissítési gyakorisága a Mac miniével versenyez: a jelenlegi Apple TV-t, a harmadik generációsat 2013 márciusában adták ki, amely gyakorlatilag alig különbözik a 2012 márciusában kiadott modelltől. A beszéljükmac.com szerint az Apple semmit sem csinál, hogy úgy tűnjön fontos nekik az Apple TV. A konkurencia természetesen nem áll, a két legnagyobb ellenfele, a Roku és a Chromecast is jelentősen több több eladott terméket mutathat fel.

A Roku az elmúlt két évben is népszerűbb volt az Apple TV-nél, annak a sikere egyáltalán nem meglepő. A Google Chromecast előretörése viszont igazán érdekes. Minössze egy év alatt nagyobb részesedésre tett szert az otthoni médianézegetők között, mint amit az Apple TV elért sok év alatt. Az Apple TV frissítését minden elemző minden áldott évben megjósolja, de az Apple egyszerűen új ikonoknál és lemaradt szoftverfrissítéseknél többet nem tesz azért, hogy a kicsi fekete doboz több TV alá kerüljön be.

Vajon vannak tervei az Apple-nek? Nem tartana sokból Jony Ive-nak egy új iPadet belenyomni az Apple TV-be, hiszen a jelenlegi belsejében egy módosított egymagos A5-tel rendelkező iPad 2 alaplap található. Innentől pedig már csak egy App Store-ra lenne szükség. Jailbreak útján már megmutatták, hogy az Apple TV képes alkalmazások futtatására és hogy az eszköz iOS-t futtat. Az iOS pedig már nagyon régóta igen fejlett funkciókkal van teli, amelyek lehetővé teszik az alkalmazások párhuzamos futtatását és az akadásmentes felületet. Az, hogy lép-e ebbe az irányba az Apple, ma még rejtély.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hatvan éve használnak számítógépet a statisztikában Magyarországon

szo dec 6 , 2014
A Központi Statisztikai Hivatal és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság megemlékezett a statisztika hatvanéves gépi adatfeldolgozási évfordulóján a korszak úttörőire. A jó kétszáz fős hallgatóságot Vukovich Gabriella, a KSH elnöke köszöntötte. Nagy sikerű előadást tartott Mag Kornélia, aki bemutatta mit várnak el a statisztikusok az informatikától. Kópházi József a KSH informatikai rendszerét mutatta […]