Az Apple rendes: visszafizeti a téves terheléseket

AppleAz Apple alkalmazásboltja tévesen, nagy volumenben terhelt magyar bankkártyákhoz tartozó számlákat 2024. június 26-án 18 órát követően néhány órán keresztül, az összeg visszatérítése folyamatban van.

A Magyar Bankszövetség tájékoztatása szerint a téves tranzakciókról a bankszektor az érintett magyar kártyabirtokosok gyors jelzéseinek köszönhetően értesült, és közvetítő szereplőként azonnal intézkedett a helyzet kezelésére. A bankszektor felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval. Az eddigi információk alapján az érintett tranzakciók kizárólag korábbi vagy jelenleg meglévő előfizetésekhez vagy vásárlásokhoz kapcsolódnak, téves technikai ismétlődéssel.

Fizikai terminálokon történő vásárlások vagy készpénzfelvételes tranzakciók nem érintettek. Az Apple tájékoztatása szerint semmilyen visszaélésre utaló jel nincs. Az ügyféladatokkal kapcsolatosan nem történt visszaélés, adatok nem kerültek veszélybe. Az Apple fogadja a kapcsolódó ügyfélmegkereséseket. Visszajelzésük alapján a technikai probléma miatt tévesen terhelésre került összegek visszatérítése folyamatban van – közölte a Magyar Bankszövetség.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vasárnap irány a Svábhegyi Csillagvizsgáló

szo jún 29 , 2024
A kisbolygók és a kozmikus becsapódások világát, a nyári égboltot és a meteoritokat is megismerheti a közönség vasárnap a Svábhegyi Csillagvizsgálóban, a nemzetközi aszteroida nap alkalmából rendezett programon. Az intézmény pénteki közleménye szerint derült idő esetén a Budapest kupola óriás távcsövével meg lehet tekinteni például az egyik legnagyobb kisbolygót, a […]
svábhegyi csillagvizsgáló

És még ez is...