Az AOC négy professzionális QHD és 4K monitort jelentett be

monitorAz AOC négy új, 27 hüvelykes (68,6 cm) és 32 hüvelykes (80 cm) méretű képernyővel bővíti professzionális P2 üzleti monitorcsaládját. Az új monitorok mindegyike USB-C csatlakozást alkalmaz, így egyetlen kábellel csatlakoztatható a laptopokhoz, táblagépekhez és mobileszközökhöz és egyszerre továbbít videojelet, tápellátást és adatokat a csatlakoztatott SSD vagy merevlemezekre. A több alkalmazás együttes megjelenítéséhez nagyobb felbontást igénylő üzleti felhasználóknak szánt 32 hüvelykes U32P2CA és a 27 hüvelykes U27P2CA ultra-éles 4K felbontású (3840 x 2160), míg a 32 hüvelykes Q32P2CA és a 27 hüvelykes Q27P2CA natív felbontása QHD (2560 x 1440). Az AOC P2 professzionális üzleti monitorcsaládja főként IPS vagy VA paneleket, állítható magasságú lábazatokat és elegáns, 3 oldalon keret nélküli vagy keskeny keretű kialakításokat kínál a jövő (otthoni) irodái számára. A P2 termékcsalád jelenleg két USB-C-vel felszerelt IPS modellt kínál: a 24 hüvelykes 24P2C és a 27 hüvelykes 27P2C modellt Full HD felbontással. Az AOC most négy új terméket kínál, amelyek révén nagy felbontású (QHD és UHD) és nagyméretű (27 hüvelyk és 32 hüvelyk) kijelzőkkel bővíti USB-C portfólióját.

A 32 hüvelykes AOC U32P2CA VA panel natív 4K felbontással (3840 x 2160) rendelkezik, amely kivételes, 3000:1 kontrasztarányt biztosít. A 350 nit fényerőnek köszönhetően még világos fényviszonyok között is használható, míg a valódi mélyfekete szín és a széles színskála (119 százalék sRGB, 97,3 százalék AdobeRGB, 90,7 százalék DCI-P3) gazdag és élénk képeket eredményez, amelyek tökéletesek a fotó/videó szerkesztők, tervezők és tartalomkészítők számára. A méret és a felbontás maximális kihasználása érdekében a monitor támogatja a kép a képben (Picture-by-Picture, PbP) üzemmódot. A nagyobb rugalmasság és a kábelgubancoktól mentes asztal érdekében a monitor az állványban kábelkezelő nyílással rendelkezik, továbbá a billentyűzet és az egér egyszerű csatlakoztatásához négyportos USB 3.2 elosztóval van ellátva. Ezért a laptop egyetlen USB-C kábellel használható, a képernyő pedig az USB-C DisplayPort Alternatív mód segítségével kibővíthető vagy megosztható a monitorral, az USB-C port akár 65 W teljesítményű laptopok vagy más eszközök áramellátását és töltését is lehetővé teszi, miközben továbbra is normál USB kapcsolatként működik, például a monitor USB elosztójához csatlakoztatott külső meghajtóról történő fájlátvitelhez. Az USB elosztóval csatlakoztatott perifériákkal egy teljes méretű billentyűzet és egér is vezérelheti a laptopot USB-C-n keresztül.

A 27 hüvelykes AOC U27P2CA szintén 4K felbontású panelt alkalmaz, amely ezúttal egy IPS panel. A kisebb képkocka méretben nagyobb pixelsűrűségnek köszönhető extra élesség és a megnövelt színpontosság révén a monitor széles színskála lefedettségével élethű képeket kínál, így igazán ragyogóvá színeket jelenít meg. 32 hüvelykes rokonához hasonlóan az U27P2CA is kínál kép a képben üzemmódot. A két további QHD felbontású modell a 32 hüvelykes AOC Q32P2CA és a 27 hüvelykes AOC Q27P2CA IPS panelekkel és 75 Hz frissítési rátával büszkélkedhetnek. A Q27P2CA a kisebb 27 hüvelykes panel miatt sokkal élesebb, így a felhasználók nagy többsége számára a méret (27 hüvelyk) és a felbontás (QHD) optimális kombinációját kínálja. Színes, gazdag képi megjelenítést nyújt, amely a legtöbb alkalmazáshoz megfelelő, és kivételesen széles színskála lefedettséggel rendelkezik (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3), amely alkalmas a grafikusok és tartalomkészítők számára.

Az AOC Q32P2CA és az U27P2CA modellek 349 € és 399 € ajánlott fogyasztói áron kerülnek forgalomba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Telenor kisérti a jószerencséjét, épp 13 epizóddal bővül a TudatosNet videósorozat

vas aug 29 , 2021
Álhírek, online zaklatás, hamis profil mögé bújt csaló – csak néhány azok közül a veszélyek közül, amik az internetezőkre leselkednek az online térben. Ezek felismerése és kivédése céljából a Telenor TudatosNet videósorozata most újabb részekkel bővült. A bármely korosztály számára érdekes edukációs tartalmak abban is segítik a szülőket, tanárokat, hogy […]

Friss, ropogós