Az Anonymous egy amerikai céget vádol az IÁ támogatásával

1

anonymousAz Anonymous hackercsoport azzal vádolt meg egy szilícium-völgyi internetes céget, hogy oltalmazza az Iszlám Állam (IÁ) hírhedt terrorszervezet honlapjait a számítógépes támadásoktól — írja a Daily Mailre hivatkozva az MTI. Az Anonymous két hete, a 130 halálos áldozatot követő párizsi terrortámadások után indított “háborút” az Iszlám Állam ellen, és most azt állítja, hogy a CloudFlare nevű kaliforniai vállalat olyan szolgáltatásokat nyújt az IÁ-nak, amelyek megvédik honlapjait a hackertámadásoktól. Amikor az Anonymous megpróbálja kiiktatni a terrorszervezet propagandáját ontó webes felületeket, azzal szembesül, hogy képtelen erre a CloudFlare biztosította védelem miatt.

Az Anonymous szerint az amerikai cég az Iszlám Állam negyven honlapjának ad védelmet, közülük 37 tisztán a szervezet propagandacéljait szolgálja. “Ismét fény derült arra, hogy a CloudFlare szolgáltatásokat nyújt az Iszlám Állam-barát honlapoknak. Ez szégyen” – hangsúlyozta a hackercsoport. A szóban forgó vállalat mintegy négymillió felhasználónak nyújt szolgáltatásokat, amelyek felgyorsítják honlapjaik letöltését, és védelmet nyújtanak a kibertámadások ellen. (Ennél jobb ingyebreklámot nehéz elképzelni. Nem csodálkoznánk, ha utóbb kiderülne, hogy volt némi “összefonódás” az Anonimous és a CloudFlare között. A -szerk- megj.)

One thought on “Az Anonymous egy amerikai céget vádol az IÁ támogatásával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Microsoft bemutatta legújabb megoldásait

sze dec 2 , 2015
A Convergence EMEA éves konferenciáján, a Microsoft több olyan újdonságot is bejelentett. Chris Capossela, a cég marketing vezetője a Microsoft Office 365 új funkcióit mutatta be, többek között a Skype for Business új találkozó szervező és hanghívás szolgáltatásait, a népszerű ügyfélkapcsolati rendszer, a Microsoft Dynamics CRM 2016 új funkcióit, továbbá […]