Az amerikai kormány ösztönözné a drónok kereskedelmi célú alkalmazását

Az amerikai kormány ösztönözni akarja a drónok kereskedelmi célú alkalmazását.

A Fehér Ház közleményben jelentette be szerdán: egyelőre kísérleti jelleggel programot indít annak kipróbálására, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a gazdaság mely területein lehetne alkalmazni. A közlemény szerint a mezőgazdaságban, a gyorssegélyek és gyógyszerek célba juttatásában, különféle áruk házhoz szállításában, sőt akár az utasszállításban is felhasználhatnák.

A Fehér Ház által bejelentett kísérleti program éjszakai drónszolgáltatások megindítását is tervezi. Ez az internetes kereskedelemmel foglalkozó olyan nagy cégek számára teremtene óriási szállítási lehetőségeket, mint például az Amazon vagy az Alphabet. A kísérleti program beindítása a közlekedési minisztérium feladata lesz. A tárcának tanulmányoznia kell és szükség esetén ki is kell dolgoznia azokat a módszereket, amelyekkel elkerülhetők az ütközések.

Elaine Chao miniszter kijelentette: ha a drónok alkalmazását ki lehet terjeszteni a gazdaság több területére, és a módszer beválik, akkor ez akár százezer új munkahely teremtését is lehetővé teszi, és kevesebb mint egy évtized alatt 82 milliárd dolláros hasznot hozna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több eszközben is sebezhető a WPA2 protokoll

vas okt 29 , 2017
A tajvani Zyxel több eszközében is biztonsági réseket fedezett fel –az elsősorban wifi klienseket és hozzáférési pontokat érintő hálózati problémák kivédésére a márka máris ellenlépéseket tett. A WPA2 protokollt érintő sebezhetőségi problémák megoldására Hotfix frissítéseket és ütemtervet is készített a tajvani márka. A biztonsági réseket három különböző támadás érheti, ezért […]

Friss, ropogós