Az amerikai kormány ösztönözné a drónok kereskedelmi célú alkalmazását

Az amerikai kormány ösztönözni akarja a drónok kereskedelmi célú alkalmazását.

A Fehér Ház közleményben jelentette be szerdán: egyelőre kísérleti jelleggel programot indít annak kipróbálására, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a gazdaság mely területein lehetne alkalmazni. A közlemény szerint a mezőgazdaságban, a gyorssegélyek és gyógyszerek célba juttatásában, különféle áruk házhoz szállításában, sőt akár az utasszállításban is felhasználhatnák.

A Fehér Ház által bejelentett kísérleti program éjszakai drónszolgáltatások megindítását is tervezi. Ez az kereskedelemmel foglalkozó olyan nagy cégek számára teremtene óriási szállítási lehetőségeket, mint például az Amazon vagy az Alphabet. A kísérleti program beindítása a közlekedési minisztérium feladata lesz. A tárcának tanulmányoznia kell és szükség esetén ki is kell dolgoznia azokat a módszereket, amelyekkel elkerülhetők az ütközések.

Elaine Chao miniszter kijelentette: ha a drónok alkalmazását ki lehet terjeszteni a gazdaság több területére, és a módszer beválik, akkor ez akár százezer új munkahely teremtését is lehetővé teszi, és kevesebb mint egy évtized alatt 82 milliárd dolláros hasznot hozna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több eszközben is sebezhető a WPA2 protokoll

vas okt 29 , 2017
A tajvani Zyxel több eszközében is biztonsági réseket fedezett fel –az elsősorban wifi klienseket és hozzáférési pontokat érintő hálózati problémák kivédésére a márka máris ellenlépéseket tett. A WPA2 protokollt érintő sebezhetőségi problémák megoldására Hotfix frissítéseket és ütemtervet is készített a tajvani márka. A biztonsági réseket három különböző támadás érheti, ezért […]

És még ez is...