Az amerikai állami postaszolgálat vezetője felfüggesztette a reformok végrehajtását

A postásA novemberi választásokig felfüggesztette a tervezett reformintézkedéseket az amerikai állami postaszolgálat (USPS) nemrégiben kinevezett új vezetője.

A reformtervek között szerepelt – más intézkedések mellett – a postahivatalok számának csökkentése és nyitvatartási idejük rövidítése országszerte. Louis DeJoy leszögezte: ezek az elképzelések még az ő kinevezése előtt készültek, és megvalósításukat is elődje kezdte meg. A reformokat azért függeszti fel, hogy még a látszatát is elkerülje annak, hogy a USPS befolyásolni akarná a választási folyamatot. Megjegyezte, hogy nem zárnak be postahivatalokat, nem csökken a nyitvatartási idejük, és nem mérséklik a postaládák számát sem. A döntést DeJoy azt követően jelentette be, hogy demokrata párti politikusok azzal vádolták meg a USPS-t: lassítani akarja a levélszavazatok szállítását és így az összeszámlálásukat is, ezzel segítve a versenyben Donald Trumpot, aki ellenzi a levélszavazást.

A The Washington Post című lap kedden arról adott hírt, hogy legalább 21 tagállam tervezi per indítását a USPS ellen, mert a postaszolgálat törvényt sértett azzal, hogy a kongresszus illetékes bizottságának jóváhagyása nélkül akart változtatásokat végrehajtani a működésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A TASZ jelenti: elköltözik a blog.hu-ról A TASZ jelenti blog

csü aug 20 , 2020
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint az Indexszel történtek tanulsága, hogy még jobban meg kell becsülni a sajtónak azt a megmaradt részét, amely valódi, szabad tájékoztatást folytat. A TASZ jelenti blog a magyar közéleti nyilvánosság izgalmas időszakában indult: a Blog.hu-nak és az Indexnek elévülhetetlen érdeme van abban, hogy komoly közönséghez […]
TASZ