Az alkalmazottak még ódzkodnak a felhőalkalmazások használatától

felhoA kkv-knál dolgozó alkalmazottak 45 százaléka az otthoni számítógépe használatával oldja meg a távoli munkavégzést, vagyis a feldolgozandó fájlokat a magáncélra használt postafiókba továbbítja, hogy otthon is tudjon dolgozni – derül ki a Microsoft megbízásából idén ötödik alkalommal elkészült európai felmérésből. A felhőalapú szolgáltatások használata viszont az alkalmazottak körében még kevésbé elterjedt: a Dropbox, Google Cloud és a OneDrive szolgáltatásait egyelőre 23 százalékuk használja. Azok a döntéshozók viszont, akik a távoli munkavégzés lehetőségével is élnek, általában több módszert is használnak ehhez. A távoli hozzáférés és a felhőszolgáltatások – például a Google Apps for work vagy az Office 365 – adta lehetőségekkel 75 százalékuk él, míg az otthoni gépére 55 százalékuk juttat el rendszeresen munkahelyi dokumentumokat. A magyar kkv-döntéshozók fele a Dropboxot, a Google Cloudot és a OneDrive-ot is használja a felhőalapú otthoni eléréshez.

A felmérés alapján a magyar kkv-k döntéshozói a hatékonyságot növelő lépésekkel kapcsolatos döntéseknél elsősorban a biztonságot tartják szem előtt: 94 százalékuk jelezte, hogy ez nagyon fontos számára. A következő fontos szempont a döntéseknél, hogy könnyen tudják kezelni, irányítani a rendelkezésre álló technikai eszközöket és alkalmazásokat – ezt 87 százalékuk említette meg -, de 84 százalékos arányával a belső rendszerek egyszerű elérhetősége is erős szempont a vezetők számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A UPC a tanév végéig folytatja

csü ápr 28 , 2016
ShareTweetPinShareA UPC Magyarország a tanév végéig meghosszabbítja új oktatási programját, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége által életre hívott Digitális Témahét keretében indított el. A „60 perc alatt az internet körül” című interaktív órákon általános iskolásoknak mutatják meg, hogyan épül fel a világháló […]

És még ez is...