Az alacsony beszerzési ár a döntő

UjlakiAndreaA nyomtatópiac helyzetéről, újdonságokról kérdeztük Újlaki Andreát, az OKI Magyarország marketing menedzserét.

– Milyen a magyar és a nemzetközi nyomtatópiac?
– A hazai piacon is mutatkozik már az a trend, miszerint az egyfunkciós nyomtatók iránti kereslet csökken és tolódik a multifunkciósok irányába. A vásárlók szempontjai között hangsúlyosabbá vált a gazdaságosság és az üzemeltetési költség. Mindezeket a szempontokat még mindig gyakran felülírja az alacsony beszerzési ár. Viszont érdemes átgondolni az ilyen „beruházásokat”, hiszen az “olcsó” nyomtatók fenntartása gyakran sokkal drágább.

– Mik az idei technológiai újdonságok a piacon?
– Fontos szerepet kap a környezetvédelem, erősödnek az ökotudatos megoldások a termékekben. Az OKI a LED technológiát hasznosítja erre már több mint 20 éve, ami a kiváló minőségű nyomat mellé energiatakarékos megoldást is nyújt a végfelhasználóknak. További funkciók és beállítási lehetőségek is megjelentek, például az „Eco-móddal” a felhasználó időt és energiát tud spórolni a kétlapos dokumentumok nyomtatásánál, ami a vizsgálatok szerint a leggyakoribb az egyéni és irodai felhasználás esetén. De a használatnak megfelelően több lépcsőben is tudjuk az OKI készülékek energiafelvételét szabályozni, a korábban említett „Eco-mód” beállításától kezdve a „mélyalvó” üzemmódon keresztül egészen az „automatikus kikapcsolás” funkciók testre szabásáig.

– Melyik OKI készüléket ajánlja a vásárlóknak, és miért?
– A multifunkciós eszközökre hívom fel a figyelmet, bár ez a kategória magától is egyre népszerűbb. Ennek oka, hogy egy ilyen készülék ma már minden funkciójában teljes értékű, miközben beszerzési ára sem számottevően magasabb, mint egy egyszerű nyomtatónak. Mielőtt valaki nyomtatót vásárolna, érdemes végiggondolnia, nem célszerűbb-e egy többet tudó gépet vennie, vagy egyesítenie az irodai feladatokat, hiszen a nyomtatás mellett másolás, szkennelés és faxolás funkciók is megtalálhatók egyetlen készülékben. Az OKI MC561 duplexes, hálózatos 4-az-1-ben készüléke olyan további takarékos megoldásokat is nyújt, mint például a fax továbbítása PC-re (megosztott mappába), így a végfelhasználó csak azt nyomtatja ki, amire szüksége van. A készülék most akciós áron továbbá ajándék tonerszettel és 1,2 méter hosszú bannerpapírral kapható az OKI viszonteladóinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt a PowerStruxure

sze ápr 11 , 2012
A Schneider Electric bejelentette átfogó energiamenedzsment megoldásainak új családját, a PowerStruxure-t. Az EcoStruxure architektúra egyik kulcsfontosságú alrendszereként akár harminc százalékos megtakarítást is lehetővé tesz a beruházási és üzemeltetési költségek terén az ipari alkalmazások, épületek, adatközpontok és más nagy energiafogyasztók számára. Facebook Pinterest Twitter Linkedin Skype Stumbleupon Telegram Diggit Whatsapp 1Artboard […]
ZX-81