Az ajándékmobilok zöme androidos lesz

karacsonyAz ajándékba szánt termékek között is első helyen szerepel az okostelefon, amelyet a válaszadók 83,14 százaléka tervez venni valakinek. Egyéb ajándékot kevesebb, mint negyedük (24,79 százalék) választ, táblagépet pedig 21,08 százalékuk. A hagyományos mobilnak szinte befellegzett, ilyen készüléket már csak a válaszadók 4,72 százaléka tervez beszerezni — derül ki a Telenor Magyarország internetes kutatásából. Hajszál híján, de még dominál a személyes vásárlás (49,92 százalék) az ajándékba szánt készülékek esetében, de már nagyon sokan (43,68 százalék) az interneten fogják megrendelni a kiszemelt mobilt.A többség vadonatúj készüléket vásárol, használt telefont csupán a résztvevők 6,41 százaléka szerez be ajándékba.

Idén karácsonyra a legtöbben (68,62 százalék) közepes méretű okosmobilt vesznek ajándékba, de az iPhone 6S Plushoz hasonló méretű óriásmobillal a válaszadók 24,79 százaléka szeretne meglepni valakit. Az ajándékba szánt okosmobilok zöme (61,55 százalék) androidos készülék lesz, iPhone-nal csak a válaszadók 9,27 százaléka tervez meglepni valakit, a windowsos mobilok pedig a kitöltők 7,42 százalékának szimpatikusak. Az ajándékozók csaknem ötöde (19,39 százaléka) számára egyébként teljesen mindegy, hogy milyen szoftvert futtat a készülék, elsősorban a jó árat tartják lényegesnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A hazai IT biztonsági szakemberek többsége nem védi a mobilkommunikációját

hét dec 7 , 2015
A nemrégiben lezajlott két napos ITBN konferencián derült ki, hogy miközben minden más területen kitűnő védelemről számoltak be a szakemberek – a vírusvédelem, a tűzfalak, adatgazdák és adatutak, a helyiségek fizikai védelme tekintetében – a mobilkommunikáció védelmére szinte egyáltalán nem figyelnek oda. A SecFone által a konferencián megkérdezettek mindössze 18 […]
Star Trek

Friss, ropogós