Az Ahold Delhaize sem Magyarországon nyit it-központot

Ahold DelhaizeBukarestben nyit összeurópai informatikai központot a világ legnagyobb kiskereskedői közé tartozó holland-belga hagyományos és online kiskereskedelmi vállalat, az Ahold Delhaize.

Az AD/01 nevű központban a tervek szerint 250 szakember fog dolgozni, írja az economica.net. Az informatikai központ feladata webfejlesztés és okostelefonos alkalmazások létrehozása lesz, valamint részvétel a vállalat stratégiai projektjeiben. „Technológiai ambícióink részeként arra koncentrálunk, hogy kifogástalan digitális élményeket nyújtsunk… Ebbe a technológiai stúdióba éles eszű szakembereket gyűjtünk egybe, hogy valamennyi európai márkánkat kiszolgáló innovációkat hozzanak létre” — nyilatkozta Wouter Kolk, az Ahold Delhaize Európáért és Indonéziáért felelős vezérigazgatója.

Az amszterdami és a brüsszeli tőzsdén is jegyzett, a holland Ahold és a belga Delhaize 2016-os fúziójával létrejött vállalat 400 ezernél több dolgozót foglalkoztat, 7700-nál több kiskereskedelmi egységet üzemeltet az Egyesült Államokban, Hollandiában, Belgiumban, Csehországban, Romániában, Szerbiában, Görögországban és Indonéziában. Romániában a vállalat 1995-ben jelent meg. Jelenleg 997 boltot működtet Mega Image, Shop&Go és Gusturi Romanesti márkanévvel. A honlapján közölt adatok szerint a cégcsoport 2023-as teljes forgalma meghaladta a 88 milliárd eurót tavaly, 3,8 százalékkal nőtt egy év alatt. Ebből mintegy 55 milliárd jutott az Egyesült Államokra, 34 milliárd Európára. A cég működési eredménye 2,846 milliárd eurót tett ki, 23 százalékkal csökkent.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Q1: Hasít az LG

ked ápr 30 , 2024
ShareTweetPinShareAz LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. Az üzemi nyereség immár az ötödik egymást követő évben haladta meg az ezer milliárd vont. A vállalat minden idők legmagasabb összbevételét érte el az év első […]
korea won

És még ez is...