Az AH ingyen megnyitja a hálózatát a fejlesztők számára

Az Antenna Hungária (AH) fejlesztők részére megnyitotta országos IoT hálózatát.

Az AH az elmúlt év végén indította el a LoRaWAN (Long range Radio) technológiára épülő IoT (Internet of Things, azaz a dolgok internete) hálózatát. A fejlesztések eredményeképpen a több mint száz bázisállomással üzemelő országos hálózat Budapesten, a megyeszékhelyeken és több nagyobb városban érhető el, az ország lakosságának közel felét lefedve. Az indulás óta a regisztrált szenzorok száma már az első negyedévben meghaladta az ezer darabot. A LoRaWAN kommunikációs platformot használó szenzorok és szolgáltatások piacra jutásának elősegítésére az Antenna Hungária fejlesztői programot hirdet. A program keretében a cég megnyitja hálózatát a hazai hardver- és szoftverfejlesztő cégek, felsőoktatási intézmények előtt. A programra jelentkezők meghatározott feltételek mellett bizonyos szenzorszámig díjmentesen kipróbálhatják az AH országos, LoRaWAN hálózatát. Ezzel az ingyenesen elérhető lehetőséggel a cég támogatni kívánja a hazai kkv-k fejlesztési és innovációs tevékenységét.

A LoRa alapú IoT technológiáról
A vezeték nélküli LoRaWAN technológia gépek, eszközök, szenzorok által küldött kisméretű adatcsomagok kommunikációját teszi lehetővé. A végponti kommunikációs berendezések, szenzorok minimális energiaigénye rendkívül alacsony energiafelhasználást jelent, ezáltal hosszú élettartamot garantál az eszközök számára, és akár több tíz kilométeres távolságban is lehetővé válik a vezeték nélküli átvitel az eszközök között. A LoRaWAN technológiára épülő IoT megoldások ezáltal alacsony beruházási költséget, illetve egyszerű telepítést és bővítést tesz lehetővé, ami konkrét költségcsökkenést eredményezhet az üzleti ügyfelek számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

DESI: tovább kell javítani az EU teljesítményét

hét máj 21 , 2018
ShareTweetPinShareAz Európai Bizottság közzétette a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2018-as értékeit és a nemzeti digitális politikák elemzését. Az elmúlt év során kismértékben szűkült a digitálisan legfejlettebb és legkevésbé fejlett tagállamok közötti különbség. Dánia, Svédország, Finnország és Hollandia érte el a legmagasabb minősítést; e tagállamok globálisan is […]
EU

És még ez is...