Az adathalászok egyre kevesebbszer vetik ki a hálójukat a Paypalra

(Art by Michael Glenwood)
Art by Michael Glenwood

A Kaspersky LabPénzügyi kiberveszélyek 2014-ben” című tanulmánya szerint, a 2013-as adatokkal összevetve az elmúlt évben a pénzügyi adatokat célzó támadások aránya az összes adathalász támadáshoz képest 2,7 százalékponttal esett vissza, ami elsősorban a banki adathalász támadások csökkenésének tulajdonítható. Eközben azonban más pénzügyi kategóriákban arányosan megnőtt a célzott adathalász támadások száma. A fizetési rendszerek kategóriájában a kiberbűnözök leginkább olyan felhasználókat támadtak, akik Visa kártyával rendelkeztek (az észlelt esetek 30,03 százalékában), a PayPal 30,03-, míg az American Express kártya tulajdonosok 24,6 százalékát érték támadások. Ugyanakkor a 2013-ban mért adatokhoz képest, 2014-ben 14,09 százalékponttal visszaesett az olyan adathalász oldalak száma, amelyek valamilyen formában megemlítették a PayPalt.

Az elemzés szerint nőtt a Mac OS X felhasználók ellen irányuló adathalász támadások aránya. Az olyan számítógépeken, amelyeken Mac-re készült Kaspersky biztonsági termékeket telepítettek, az adathalász támadások körülbelül 48,5 százalékában észlelték, hogy a támadások a pénzügyi adatok megszerzésére irányultak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Valami csoda, ami történt a MOHAnet alkalmazásokkal

pén febr 27 , 2015
A felhasználók komplex igényei miatt az integrált rendszerek kerülnek fókuszba az idei évtől a biztonságtechnika területén, az új elvárások alapjaiban változtathatják meg a fejlesztők és a szolgáltatók munkáját — áll a MOHAnet közleményében. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. fejlesztései is ez irányba mutatnak, a rendszerintegráció alapjait pedig a vállalat által megalkotott […]

És még ez is...