Az adathalász és a tengernyi wildcard

halaszA Kaspersky Lab kiszámolta, hogy hány új adathalász wildcardot (lásd keretes) ad hozzá minden hónapban a vállalat adathalász adatbázisához. Ezen számítások szerint 2013-ban átlagosan havonta 96 609 új adathalász wildcard volt, azonban 2014 első felében ez a szám meredeken emelkedett. Idén az átlagos szám 17,5 százalékkal havi 113 500-ra nőtt. Nem csupán több hamis hivatkozással találkoznak, hanem ezek a hivatkozások gyorsan érvényüket vesztik, a rövid élettartam pedig jelentősen megnehezíti az adathalászat-ellenes programok munkáját.

„Az adathalászat egy meglehetősen egyszerű módja annak, hogy az internetezőket trükkel rávegyék személyes és pénzügyi információik átadására. A támadók minden percben új adathalász hivatkozásokat hoznak létre, és manapság az adathalász webhelyek tipikusan csak néhány órán át üzemelnek. E stratégia célja az, hogy ezek a webhelyek ne váljanak gyanússá, és ne kerüljenek be a biztonsági cégek adathalászat-ellenes adatbázisaiba. Mindez megváltoztatja az adathalászat-ellenes termékek fejlesztésének játékszabályait: immár gondosan figyelnünk kell az adatbázisban tárolt adathalász wildcard-ok relevanciáját. «Romlandó» malware-rel dolgozunk, így kritikus a gyors reagálás minden frissítésre” — jelentette ki Nagyezsda Gyemidova, a Kaspersky tartalomelemzője.

Az adathalász wildcard szimbólumok gyűjteménye, amely leírja a rendszer által adathalásznak minősített hivatkozások egy csoportját. Egyetlen wildcard adathalász oldalakra mutató több ezer aktív hivatkozást azonosíthat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Minden, amit a feltörekvő gazdaságokról tudni érdemes

hét júl 21 , 2014
Sikerrel zajlott le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Pénzügyek Tanszékén A The International Conference on Emerging Markets címmel megrendezett konferencia, a feltörekvő országok gazdaságáról, amelyet a Society for the Study of Emerging Markets (Társaság a Feltörekvő Piacok Tanulmányozására) rendez meg minden évben máshol. A társaság […]
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

És még ez is...