Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot

Veronica Pascual BoéAz ABB gépipari konszern megvásárolja az autonóm mobil robotokat gyártó ASTI Mobile Robotics Group-ot (ASTI), amely applikációival széles termékválasztékot kínál a főbb robotikai alkalmazások terén. Az akvizíció eredményeként bővül az ABB robotikai és automatizálási kínálata, és -legalábbis az ABB közleménye szerint- az egyetlen olyan vállalat lesz, amely teljes körű portfóliót kínál a rugalmas automatizálási rendszerek következő generációjához. A felek akvizíciót július 19-én írták alá. A tranzakció várhatóan 2021-ben, a nyár közepén zárul. A két fél abban állapodott meg, hogy a vételi árat nem teszik közzé.

Az ASTI-t 1982-ben alapították, központja a spanyolországi Burgos városában található. Az ASTI Spanyolországban, Franciaországban és Németországban mintegy háromszáz főt foglalkoztat. Többségi részvényese Veronica Pascual Boé (képünkön), aki a vezérigazgatói posztot is betölti. A további részvényesek között található a Keensight Capital befektetési alap is, amely az európai, növekvő piacokra fókuszál. Napjainkban az ASTI Európa egyik legnagyobb, telepített AMR robotokból álló flottáját támogatja, és húsz országban rendelkezik széles vevőkörrel az autógyártásban, a logisztikában, az élelmiszer- és italgyártásban, valamint a gyógyszergyártásban. A vállalat 2015 óta közel harminc százalékos éves növekedését tudott felmutatni, 2021-re tervezett árbevétele közel ötvenmillió dollár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiánypotó: már Nemzeti intelligens szakosodási stratégia is van

ked aug 3 , 2021
A kormány elfogadta az új Nemzeti intelligens szakosodási stratégiát. A stratégia kiemelt figyelmet fordít a kis- és középvállalkozások (kkv) megerősítésére, termelékenységük javítására. A stratégia szerint a magyar munkavállalók több mint kétharmadát foglalkoztató kkv-k stabil működését a jövőben is támogatni kell. A 2021-2027 fejlesztési időszakra érvényes intelligens szakosodási stratégia feltérképezi a […]
Magyarország Kormánya

Friss, ropogós