Az ABB 3D-s lézer szkennerrel erősít

3dprintAz ABB Kisfeszültségű Termékek divíziójához tartozó olasz minőségellenőrzési csoport és Európa legnagyobb egyeteme egy olyan projekten működött együtt, amely 3D-s lézer letapogató rendszert (szkennert) alkalmaz a megszakító-alkatrészek vizsgálatára. A rendszer felgyorsítja azoknak a készülékeknek a fejlesztését, amelyek megvédnek az áramütéstől és gondoskodnak az épületek érintés- és tűzvédelméről. Az ABB Santa Palomban és Vittuonéban lévő üzemeiben tervezik és gyártják a FI reléket (áramvédő kapcsolókat) és a kismegszakítókat, amelyek érzékelik a földzárlati áramot, a rövidzárlatot és a túlterhelést, és azonnal bontják az áramkört, így megelőzve az esetleges tűzeset vagy személyi sérülés bekövetkezését.

Az ABB mérnökeinek régóta kihívást jelentett mérésekkel ellenőrizni, hogy a megszakítók fröccsöntött alkatrészei, valamint az öntőformák – amelyekben az alkatrészek készülnek –, megfelelnek-e a szigorú, tűréstartományokra vonatkozó előírásoknak. A hagyományos 2D-s optikai eszközök alkalmazása időigényes, így az új termék, illetve alkalmazás piaci bevezetését üzleti szempontból nézve túlzottan lelassítja. Az ABB olaszországi, elosztószekrényekre és tokozásokra, valamint moduláris termékekre szakosodott egységének minőségellenőrzési csoportja most olyan 3D-s lézeres letapogatókat telepít, amelyek javítják a mérések pontosságát, és akár 30%-kal csökkentik a vizsgálatok időtartamát. Az ABB alkalmazottak szerint az új rendszer használatával rövidebb időt töltenek teszteléssel, és több időt fordíthatnak az új vevői és piaci igényeket kiszolgáló innovatív termékek fejlesztésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Extreme Digital bevezeti a Black Fridayt

csü nov 13 , 2014
Az online vásárlás népszerűsítése érdekében Magyarországon először az Extreme Digital vezeti be a tengerentúlon már ismert és nagy sikert aratott Black Friday napot. Az Extreme Digital célja (Azon kívül, hogy növelje bevételeit. A -szerk- megj.) a Black Friday bevezetésével az, hogy olyan felhasználók számára is vonzóvá tegye az internetes vásárlást, […]

Friss, ropogós