Autómegosztó startupba fektet a Toyota

getaroundA Toyota a felhasználók közötti autómegosztás kialakulófélben lévő piacán szeretné megvetni a lábát, ezért a japán Sparx Group vagyonkezelővel és más cégekkel 10 millió dollárt fektetett be a San Francisco-i központtal működő Getaround gépjárműmegosztó startup vállalkozásba — közölte a Toyota Central Europe Kft.

A tájékoztatás szerint a 2009-ben létrehozott Getaround a magánszemélyek egymás közötti gépjármű-megosztását segíti elő, szolgáltatását több mint 300 000 felhasználó veszi igénybe az Egyesült Államokban. A Toyota az Uber Technologies-ba is befektetett, amely elősegítette a telekocsi jellegű szolgáltatások globális elterjedését.

Egyes szakértők szerint a megosztáson alapuló gazdasági minta (sharing economy) visszavetheti a személygépkocsik eladásait, az Egyesült Államokban sokan eleve azzal a céllal vásárolnak új autót, hogy használaton kívül bérbe adják. A Toyota, a felhasználók közötti autómegosztás piacára belépve, maga is részesülni szeretne az ilyen jellegű piaci kereslet generálta forgalomból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hódít a „vezetékes okostelefon”

szo nov 5 , 2016
Az elmúlt években megháromszorozódott az IP-alapú telefonszolgáltatást igénybe vevő üzleti ügyfelek száma. 2013 és 2016 között háromszorosára, tízezer körülire nőtt az IP Center mellékek száma az Invitech Solutions ügyfélkörében. Ennek legnyilvánvalóbb oka, hogy az egyes vállalatok költségoptimalizálási listáján előkelő helyen szerepelnek az it-szolgáltatások, hiszen a gyorsan fejlődő informatikai szektorban folyamatosan […]

És még ez is...